Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιζι Ρίντλεϊ, η σταρ του νέου Star Wars

Ντέιζι Ρίντλεϊ, η σταρ του νέου Star Wars

Από σχεδόν άγνωστη ηθοποιός σε σταρ πρώτου μεγέθους εν μία νυκτί. Στις 3 Ιουνίου του 2014, όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρωταγωνιστών του νέου Star Wars με τίτλο «Η Δύναμη Ξυπνά», όλοι αναρωτήθηκαν ποια ήταν η νεαρή ηθοποιός που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο σίκουελ των κλασικών ταινιών. Ενάμιση χρόνο μετά, ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν το όνομά της.

Από σχεδόν άγνωστη ηθοποιός σε σταρ πρώτου μεγέθους εν μία νυκτί. Στις 3 Ιουνίου του 2014, όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρωταγωνιστών του νέου Star Wars με τίτλο «Η Δύναμη Ξυπνά», όλοι αναρωτήθηκαν ποια ήταν η νεαρή ηθοποιός που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο σίκουελ των κλασικών ταινιών.

Ενάμιση χρόνο μετά, ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν το όνομά της.

Η Βρετανίδα Ντέιζι Ρίντλεϊ είχε κάνει ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις πριν αναλάβει έναν από τους πιο πολυπόθητους ρόλους για κάθε νεαρή σταρ.

Η μοναδική ταινία μυθοπλασίας στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει η νεαρή ηθοποιός μέχρι να παίξει στο Star Wars ήταν μία σπουδαστική ταινία, όπου ερμήνευε μία ηρωίδα βιβλίου κόμικ που ζωντανεύει.

Στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων η Ρίντλεϊ είναι η Ρέι που -εάν πιστέψουμε τα τρέιλερ και τις αφίσες- αποτελεί και την κεντρική ηρωίδα της νέας ταινίας.

«Δεν είναι υπερηρωίδα» σημειώνει η ηθοποιός και λέει ότι είναι ένα κανονικό κορίτσι που καλείται να αντιμετωπίσει έκτακτες περιστάσεις, επομένως μπορεί κάποιος εύκολα να ταυτιστεί μαζί της.

Φυσικά, η επιλογή τόσο της Ρίντλεϊ όσο και του Τζον Μπογιέγκα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ο σκηνοθέτης Τζ.Τζ.Αμπραμς αποφάσισε να βαδίσει στα χνάρια της αρχικής τριλογίας. «Αυτό που θυμάμαι να λατρεύω στην αρχική τριλογία ήταν το γεγονός ότι δεν είχα δει αυτούς τους ανθρώπους πιο πριν» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης του Star Wars: The Force Awakens.

«Ήταν συναρπαστικό, αλλά και τρομακτικό, επειδή γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε ένα ορισμένο επίπεδο ελέγχου και προσδοκίας για το ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι. Επομένως, έπρεπε να είναι ηθοποιοί που το κοινό θα ανακάλυπτε ως χαρακτήρες και όχι ως ηθοποιούς που είχε δει και αλλού. Ιδανικά, χρειαζόταν να είναι άνθρωποι σαν την Ντέιζι -κάπως έμπειροι, αλλά σε γενικές γραμμές καινούριοι στο παιχνίδι» σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Η 23χρονη Ρίντλεϊ μεγάλωσε στο δυτικό Λονδίνο με τις τέσσερις μεγαλύτερες αδελφές της. Δεν προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, αν και ένας θείος της είχε παίξει στην κλασική τηλεοπτική σειρά Dad’s Army.

Σπούδασε σε σχολή στο Χερτφορντσάιρ και εξειδικεύτηκε στο μιούζικαλ. Αποφοίτησε το 2010 και αρχικά δεν σκεφτόταν καν να γίνει ηθοποιός. Ήταν η καθηγήτρια της υποκριτικής της εκείνη που της έβαλε την ιδέα.

Παρά το γεγονός ότι το Star Wars αναμένεται να εκτοξεύσει την καριέρα της (και ακολουθούν άλλες δύο ταινίες στις οποίες έχει υπογράψει να πρωταγωνιστήσει), δεν είναι τόσο σίγουρη ότι θα συνεχίσει να είναι ηθοποιός για πάντα. Ήδη έχει γραφτεί σε σχολή κοινωνικών επιστημών και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την ψυχολογία.

Το να πάρει τον ρόλο στο Star Wars δεν ήταν βέβαια εύκολο. Η ηθοποιός πέρασε πέντε φορές από οντισιόν μπροστά στον σκηνοθέτη Τζ.Τζ.Αμπραμς, ενώ πρόσφατα παραδέχθηκε ότι την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, ο Αμπραμς χαρακτήρισε την ερμηνεία της «ξύλινη», κάνοντάς την να θέλει να «εξαφανιστεί» από προσώπου γης.

Παρά τη μεγάλη προσοχή που έχει πέσει πάνω της, μοιάζει να διαχειρίζεται καλά τη φήμη της. Στον λογαριασμό της στο Instagram ανεβάζει φωτογραφίες του σκύλου της και εκφράζει την αγάπη της για δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές.

Δεν διστάζει βέβαια να απαντήσει σε όσους της αναρτούν αρνητικά σχόλια, γράφοντας σε μία περίπτωση: «Καλημέρα σε όλους. Κατέβασα το βίντεο γυμναστικής εξαιτίας κάποιων σχολίων που έλαβα. Μου αρέσει να μπορώ να διαβάζω τις σκέψεις σας για τη ζωή, το Star Wars και οτιδήποτε άλλο θέλετε να συζητάτε σε ένα γεμάτο σεβασμό περιβάλλον, αλλά μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο δεν εξέφραζαν σεβασμό. Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι αντικείμενο για να μπορούν οι άνθρωποι να σχολιάζουν με επιπόλαιο τρόπο. Σας παρακαλώ να το θυμάστε αυτό, τόσο στα social media, όσο και στην καθημερινή σας ζωή».

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη σημαίνει «μανία» για το Star Wars. Πρόσφατα είπε σε συνέντευξή της ότι οι θαυμαστές της σειράς ταινιών έχουν αρχίσει να κάνουν τατουάζ με το πρόσωπό της. «Είναι τόσο ευχάριστο το γεγονός ότι ο κόσμος έχουν ενθουσιαστεί. Αλλά κάνουν τατουάζ! Με το πρόσωπό μου! Ήδη! Και σκέφτομαι: Δεν ξέρετε καν τι είναι η Ρέι στην ιστορία. Μου φαίνεται τρελό» σημειώνει.

Τρελό ή όχι, είναι μόνο η αρχή…

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024