Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ένας καλός γιος»: Το νέο βιβλίο του Πασκάλ Μπρυκνέρ

«Ένας καλός γιος»: Το νέο βιβλίο του Πασκάλ Μπρυκνέρ

Το νέο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Πασκάλ Μπρυκνέρ Ένας καλός γιος. κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Γιάννη Στρίγκου. Το Ένας καλός γιος είναι η ιστορία ενός παιδιού µε εύθραυστη υγεία που γεννιέται µετά τον Β’ Παγκόσµιο πόλεµο σε µια οικογένεια αυστριακής καταγωγής και γερµανικής παιδείας. Σε πολύ µικρή ηλικία το στέλνουν σ’ ένα σανατόριο […]

Το νέο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Πασκάλ Μπρυκνέρ Ένας καλός γιος. κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Γιάννη Στρίγκου.

Το Ένας καλός γιος είναι η ιστορία ενός παιδιού µε εύθραυστη υγεία που γεννιέται µετά τον Β’ Παγκόσµιο πόλεµο σε µια οικογένεια αυστριακής καταγωγής και γερµανικής παιδείας. Σε πολύ µικρή ηλικία το στέλνουν σ’ ένα σανατόριο στην Αυστρία λόγω του προβλήµατος των πνευµόνων του. Μέσα στο χιονισµένο τοπίο δοξάζει τον Θεό και προσεύχεται κάθε βράδυ να πεθάνει ο πατέρας του.

Ο πατέρας του, αντισηµίτης και ρατσιστής, είναι ένας κακότροπος σύζυγος που δέρνει και εξευτελίζει τη γυναίκα του. Ο µοναχογιός του θα κάνει τα πάντα για να γίνει το αντίθετο απ’ αυτόν. Θα υπάρξει αργότερα µαθητής του Γιανκέλεβιτς και του Ρολάν Μπαρτ και στη συνέχεια αναγνωρισµένος συγγραφέας, που τον τοποθετούν ανάµεσα στους «Εβραίους διανοούµενους» µε τους οποίους και θα ταυτιστεί, αν και δεν είναι Εβραίος.

Ως την τελευταία του ηµέρα, θα συντροφέψει εντούτοις στον γολγοθά του αυτόν τον ξένο, τον πατέρα του, που του έδωσε τη ζωή και που δε λέει να παραδοθεί στον θάνατο. ∆ιότι πέρα από την περιφρόνηση και την ένοχη οργή, το συγκλονιστικό αυτό αφήγηµα είναι η οµολογία µιας αδιαφιλονίκητης αγάπης ενός γιου προς τον πατέρα του, στον οποίο, παραδόξως, οφείλει όλο του το έργο – όπου το θέατρο της σκληρότητας µετατρέπεται σε συµπόνια. Στον πατέρα του αφιερώνεται λοιπόν ετούτο το βιβλίο του φόβου και της συγχώρεσης.

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.) Είναι γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski, καθώς και από δοκίμια όπως «Η νέα ερωτική αναρχία», «Η αέναη ευφορία: δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας», «Η τυραννία της μεταμέλειας» ή «Το παράδοξο του έρωτα».
Ο Μπρυκνέρ γεννήθηκε, µεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Το όνοµά του συνδέθηκε µε τους Νέους Φιλοσόφους, που ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικοί µεταξύ τους και δεν άργησαν να αποκλίνουν, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι έπαψαν να επηρεάζουν τη σκέψη και την πολιτική στη Γαλλία. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο γάµος από έρωτα έχει αποτύχει; (2012) και Το παράδοξο του έρωτα (2013) σε µεταφράσεις της Σώτης Τριανταφύλλου.

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024