Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Parrot επιδεικνύει το τετρακόπτερο Bebop 2

Η Parrot επιδεικνύει το τετρακόπτερο Bebop 2

Η Parrot παρουσίασε ένα νέο, μικρότερων διαστάσεων τετρακόπτερο drone με βάρος 500γρ, με διπλάσια αυτονομία από το προγενέστερο δημοφιλές μοντέλο Bebop, ικανό για πτήσεις και σε εσωτερικούς χώρους με ταχύτητα έως και 56 χιλιομέτρων την ώρα οριζόντια και 20 χλμ/ώρα κάθετα.

Η Parrot παρουσίασε το Bebop 2, ένα νέο, μικρότερων διαστάσεων, τετρακόπτερο drone με βάρος 500γρ, διπλάσια αυτονομία από το προγενέστερο δημοφιλές μοντέλο Bebop, ικανό για πτήσεις σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, με ταχύτητα έως και 56 χιλιομέτρων την ώρα οριζόντια και 20 χλμ/ώρα κάθετα. Την επίδειξη έκανε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου ο επικεφαλής της εταιρείας, Henri Seydoux.

Το Bebop Drone 2 θα αρχίσει να διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 14 Δεκεμβρίου 2015, όπου θα πωλείται αντί 550 δολαρίων. Μια ακόμα σημαντική, κατά τους δημιουργούς του, διαφορά από το πρώτο Bebop είναι ότι μπορεί να αντισταθεί σε δυνατούς ανέμους έως 62χλμ/ώρα.

Το Bebop 2 έχει τέσσερις μεγαλύτερες προπέλες, μήκους 15 εκατοστών. Είναι εύκαμπτες και εάν οτιδήποτε ακουμπήσει μια από αυτές, σταματούν όλες και προσγειώνεται για την αποφυγή ατυχημάτων. Το Bebop 2 έχει fish eye κάμερα 14Mpixel, ικανή να στέλνει με τεχνολογία ροής βίντεο σε υψηλή ανάλυση 1080p σε tablet, smartphone ή συσκευή VR. Το drone έχει αποθηκευτικό χώρο 8GB.

  • Ξέρατε ότι… τα μίνι-drones, όπως η αράχνη της Parrot είναι ένας ακόμα παιγνιώδης τρόπος για να εισαχθούν τα παιδιά στην τέχνη του προγραμματισμού (με την συνδρομή της εφαρμογής Tickle, με μπλοκ εντολών όπως στο Blockly ή την ScratchJr/Scratch). Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο από την χρήση του στο σχολικό περιβάλλον:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024