Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Στην καρδιά της θάλασσας»: Κερδίστε το βιβλίο που βασίστηκε η ομώνυμη ταινία

«Στην καρδιά της θάλασσας»: Κερδίστε το βιβλίο που βασίστηκε η ομώνυμη ταινία

Η αληθινή επική ιστορία που ενέπνευσε στον Χέρμαν Μέλβιλ το αριστουργηματικό μυθιστόρημα Μόμπι-Ντικ. Μια από τις πιο δραματικές θαλασσινές ιστορίες όλων των εποχών. Ένα έπος επιβίωσης. Ένα συναρπαστικό αφήγημα που αποπνέει βαθιά γνώση της φαλαινοθηρικής παράδοσης. Γραμμένο αριστοτεχνικά, κέρδισε το μεγάλο αμερικανικό βραβείο National Book Award κι αποτελεί ορόσημο στη θαλασσινή λογοτεχνία. Το βιβλίο γυρίστηκε […]

Η αληθινή επική ιστορία που ενέπνευσε στον Χέρμαν Μέλβιλ το αριστουργηματικό μυθιστόρημα Μόμπι-Ντικ.

Μια από τις πιο δραματικές θαλασσινές ιστορίες όλων των εποχών. Ένα έπος επιβίωσης. Ένα συναρπαστικό αφήγημα που αποπνέει βαθιά γνώση της φαλαινοθηρικής παράδοσης.

Γραμμένο αριστοτεχνικά, κέρδισε το μεγάλο αμερικανικό βραβείο National Book Award κι αποτελεί ορόσημο στη θαλασσινή λογοτεχνία. Το βιβλίο γυρίστηκε ταινία (ήδη είναι στις λίστες των Όσκαρ) από την Warner Bros. με σκηνοθέτη τον Ρον Χάουαρντ (A Beautiful Mind). Στη χώρα μας πρωτοκυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα το 2002 και επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο από την ομότιτλη ταινία που θα προβληθεί σε 2D και 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31/12/2015 (διανομή: Tanweer).

Το in.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα σάς δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Στην καρδιά της θάλασσας», συμπληρώνοντας τη φόρμα του διαγωνισμού. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Σύνοψη
Η τραγωδία του φαλαινοθηρικού Έσσεξ ήταν τόσο γνωστή στην εποχή της όσο είναι σήμερα η ιστορία του Τιτανικού.

Το 1819 το Έσσεξ ξεκίνησε από το νησί Ναντάκετ της Μασαχουσέτης, στον Ατλαντικό, για ένα συνηθισμένο ταξίδι, να κυνηγήσει φάλαινες. Δεκαπέντε μήνες αργότερα συνέβη κάτι αδιανόητο: Βαθιά στο Νότιο Ειρηνικό, μια εξαγριωμένη φάλαινα εμβόλισε το πλοίο και το βύθισε.

Οι είκοσι άντρες του πληρώματος, φοβούμενοι τους κανίβαλους στα νησιά προς τα δυτικά, μπήκαν σε τρεις μικρές βάρκες και ξεκίνησαν για τη Νότια Αμερική, 3.000 μίλια μακριά. Έπειτα από μια οδύσσεια τριών μηνών, μόνο οκτώ είχαν μείνει ζωντανοί…

O συγγραφέας
Ο Ναθάνιελ Φίλμπρικ (Nathaniel Philbrick) ήταν ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Μελετών Ίγκαν και παραμένει ερευνητής της Ιστορικής Εταιρείας του Ναντάκετ. Θεωρείται αυθεντία στην ιστορία του Ναντάκετ, του μικρού νησιού της Μασαχουσέτης που το 18ο και το 19ο αιώνα αποτελούσε τη φαλαινοθηρική πρωτεύουσα του κόσμου. Υπήρξε πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα και από το 1986 ζει στο Ναντάκετ με τη γυναίκα του. Η εργογραφία του, για την οποία του απονεμήθηκαν σημαντικά βραβεία, είναι μεγάλη. To 2000 εκδόθηκε το έργο του Στην καρδιά της θάλασσας που έγινε best seller και κέρδισε το National Book Award.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τις εκδόσεις Ωκεανίδα: Δερβενίων 38, Αθήνα (08.00-16.00).
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 20/11/2015.
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

Το trailer της ταινίας

entertainment.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024