Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν μία γυναίκα μεταμφιέζεται για να παίξει στο ισπανικό ανδρικό ποδόσφαιρο

Όταν μία γυναίκα μεταμφιέζεται για να παίξει στο ισπανικό ανδρικό ποδόσφαιρο

Ζέσταμα, κάμποσο μέικαπ, καινούργιο χτένισμα και ολίγον «καμουφλάζ» στα γυναικεία μέρη του σώματός της. Και κάπως έτσι η Μπρέντα Πέρεθ, η 21 ετών φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και πρώην παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Εσπανιόλ, έγινε εντός επτά ωρών Ντάνι Πέρεθ, για να αποδείξει ότι ορισμένες φορές η τεχνική - και όχι η δύναμη - είναι που κάνει τη διαφορά.

Ζέσταμα, κάμποσο μέικαπ, καινούργιο χτένισμα και ολίγον «καμουφλάζ» στα γυναικεία μέρη του σώματός της. Και κάπως έτσι η Μπρέντα Πέρεθ, η 21 ετών φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και πρώην παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Εσπανιόλ, έγινε εντός επτά ωρών Ντάνι Πέρεθ, για να αποδείξει ότι ορισμένες φορές η τεχνική – και όχι η δύναμη – είναι που κάνει τη διαφορά.

Το πείραμα οργανώθηκε μέσω του ισπανικού τηλεοπτικού σόου «El Hormiguero» (Η μυρμηγκοφωλιά) με στόχο να διαπιστωθεί τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου όταν ένας εκ τους ποδοσφαιριστές είναι γένους θηλυκού – έστω και μεταμφιεσμένου. Στην προκειμένη περίπτωση, η Μπρέντα έβαλε ένα γκολ και ήταν έτοιμη να κερδίσει και πέναλτι, αλλά αποφάσισε να αποκαλυφθεί…

Το μήνυμα ωστόσο, σχολιάζει η El Pais, είχε περάσει. «Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι εντελώς παραμελημένο, σε αντίθεση με το ανδρικό, που σταθερά πρωταγωνιστεί στα μέσα ενημέρωσης», επισημαίνει ο Τζόρντι Μολτό, σεναριογράφος της εκπομπής. «Θέλαμε να δείξουμε κάτι με το συγκεκριμένο βίντεο», προσθέτει για να εξηγήσει ότι «ορισμένοι επιμένουν ότι οι γυναίκες δεν είναι αρκετά δυνατές για να συναγωνιστούν τους άνδρες, αλλά αποδεικνύεται ότι η σωστή τεχνική μπορεί να εξισορροπήσει τις όποιες διαφορές».

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι τα «αποκαλυπτήρια» της Μπρέντα δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη για όλους. Αρκετοί από τους συμπαίκτες της έδειξαν από την αρχή να παραξενεύονται από την εμφάνισή της. «Σας το είπα ότι το πρόσωπό της είναι κοριτσίστικό», έλεγαν στο τέλος ο ένας στον άλλον.

Οι μόνοι που γνώριζαν την αληθινή της ταυτότητα ήταν ο διαιτητής και ο προπονητής της. Όσο για πώς θα «περνούσε» η συμμετοχή ενός άγνωστου παίκτη, ο Μόλτο εξηγεί ότι, καθώς είναι αρχή της σεζόν, δεν είναι ασυνήθιστο να δοκιμάζουν νέοι. Και βέβαια επελέγη ένας αγώνας μεσαίας δυσκολίας.

Για το στήσιμο της όλης επιχείρησης χρειάστηκαν περί τις έξι εβδομάδες. Όσο για το αποτέλεσμα θεωρήθηκε 100% επιτυχές: το βίντεο κλείνει με την Μπρέντα να επαναλαμβάνει το μήνυμά της ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό άθλημα.

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024