Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O πρώτος γκέι γάμος στην Κεντρική Αμερική έγινε από... λάθος

O πρώτος γκέι γάμος στην Κεντρική Αμερική έγινε από… λάθος

Στην Κεντρική Αμερική δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ο γάμος (ή ένωση) ομόφυλων ζευγαριών. Όμως στην Κόστα Ρίκα, μία από τις πιο σταθερές χώρες της περιοχής, ένας τέτοιος γάμος έγινε εντελώς κατά λάθος. Δύο νεαρές κοπέλες παντρεύτηκαν, αλλά ο νόμος τηρήθηκε. Πώς;

Στην Κεντρική Αμερική δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ο γάμος (ή ένωση) ομόφυλων ζευγαριών. Όμως στην Κόστα Ρίκα, μία από τις πιο σταθερές χώρες της περιοχής, ένας τέτοιος γάμος έγινε εντελώς κατά λάθος.

Δύο νεαρές κοπέλες παντρεύτηκαν, αλλά ο νόμος τηρήθηκε. Πώς; Η Γιασμίν ντε λος Άνχελες Ελισόντο Αρίας, ηθοποιός σήμερα, γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1991. Όμως στο ληξιαρχείο έγινε ένα μικρό λάθος και στο κουτάκι με την ένδειξη «Φύλο», ο υπάλληλος τσέκαρε το «αρσενικό».

Από τότε έτσι κινείται χωρίς προφανώς να της έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς η 24χρονη Γιασμίν είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα.

Τον Ιούλιο του 2015 η 24χρονη αποφάσισε να τελέσει πολιτικό γάμο με την αγαπημένη της, την Λάουρα Ισαβέλ Φλόρες Εστράδα, μια 28χρονη ισπανίδα με καταγωγή από το Περού.

Όλα έγιναν όπως ο νόμος ορίζει στο δημαρχείο της πρωτεύουσας, καθώς στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από το ληξιαρχείο, η Γιασμίν είναι «γένους αρσενικού» και η Λάουρα «γένους θηλυκού».

«Η Γιασμίν είναι νομικώς άνδρας και βιολογικώς γυναίκα. Είπαμε να εκμεταλλευθούμε το λάθος» λέει η Λάουρα στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει η El Pais.

Στο πλευρό της η Γιασμίν, η οποία συμπληρώνει: «Προέρχομαι από μία συντηρητική οικογένεια. Για μένα δεν ήταν καθόλου εύκολο να αποδεχθώ την σεξουαλική μου ταυτότητα».

Το ζήτημα είναι αυτό το μικρό λάθος θα ανοίξει τελικά το δρόμο, ώστε και άλλες χώρες της περιοχής να νομοθετήσουν υπέρ των γκέι γάμων.

Αρκετές χώρες της Νοτίου Αμερικής, με πρωτοπόρο την Αργεντινή, την Βραζιλία και την Ουρουγουάη, έχουν ήδη κάνει αντίστοιχες κινήσεις.

Στη Κεντρική Αμερική, οι γάμοι έχουν αναγνωριστεί σε ορισμένες από τις Πολιτείες του Μεξικού.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024