Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστες με Windows 10, iPhone και Siri αναζητά η Cortana της Microsoft

Χρήστες με Windows 10, iPhone και Siri αναζητά η Cortana της Microsoft

Η Microsoft θα επιλέξει περιορισμένο, αν και αδιευκρίνιστο, αριθμό Windows Insiders για να διαθέσει την πρώτη έκδοση της υπό ανάπτυξη Cortana για iOS. Ανάμεσα στους χρήστες που έσπευσαν να δοκιμάσουν τα Windows 10, η Microsoft αναζητά κατόχους iPhone.

Η Microsoft θα επιλέξει περιορισμένο, αν και αδιευκρίνιστο, αριθμό Windows Insiders για να διαθέσει την πρώτη έκδοση της υπό ανάπτυξη Cortana για iOS. Ανάμεσα στους χρήστες που έσπευσαν να δοκιμάσουν τα Windows 10, η Microsoft αναζητά κατόχους iPhone. H πρόσκληση απευθύνεται σε χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, τους οποίους υποβάλλει σε μια μικρή συνέντευξη για τον τρόπο χρήσης του iPhone τους: μοναδικά στοιχεία, όπως τον λογαριασμό τους στις υπηρεσίες της αλλά και το Apple ID τους, το μοντέλο του iPhone που χρησιμοποιούν και την έκδοση του iOS (8+) καθώς και την συχνότητα χρήσης της ψηφιακή της βοηθού στα Windows 10.

H τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η υπηρεσία της Microsoft αναπτύχθηκε ως εγγενές στοιχείο των Windows 10, με σκοπό να διευκολύνει την ταχύτερη διεκπεραίωση κάποιων εργασιών κατόπιν σχετικής φωνητικής εντολής, όπως η αποστολή e-mail, ο προγραμματισμός εργασιών, η αναζήτηση παντού καθώς και η αναπαραγωγή υπενθυμίσεων την κατάλληλη στιγμή.

Στην πλατφόρμα της Apple, το iOS η Cortana δεν «ξυπνάει» με την προτροπή «Hey Cortana» και θα υπάρξουν λειτουργίες που δεν θα είναι εφικτές στο iOS, σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση, εντούτοις η Microsoft δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να την καταστήσει την καλύτερη παρέα στο iPhone από τα Windows προσθέτοντας λειτουργικότητα επί σειρά μηνών στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση που θα λάβουν μέσω ενός συνδέσμου για κατέβασμα του app οι χρήστες αμφότερων των Windows 10 (PC) και του iOS (mobile).

Στο iOS η Cortana θα συναντήσει την Siri της Apple, ενώ στα smartphone με Android όπου υπάρχει η υπηρεσία Google Now η Microsoft έχει ήδη προωθήσει την δική της ψηφιακή βοηθό. Τον Μάρτιο είχε γίνει γνωστό πως μια προηγμένη έκδοση της Cortana ήταν το αντικείμενο μυστικού πρότζεκτ με την ονομασία «Πρότζεκτ Άϊνστάιν», που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την (Apple) Siri πρόσωπο με πρόσωπο στις συσκευές που ελέγχει.

Ξέρατε ότι… η Cortana έχει προκαλέσει ήδη την Siri σε αναμέτρηση:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024