Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο ο Firefox 42 μπορεί να σας συνοδεύσει ινκόγκνιτο στο Web, λέει το Ίδρυμα Mozilla

Μόνο ο Firefox 42 μπορεί να σας συνοδεύσει ινκόγκνιτο στο Web, λέει το Ίδρυμα Mozilla

Το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε τη διάθεση της έκδοσης 42 του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στο WWW. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του νέου Firefox είναι ότι κρύβει περισσότερα στοιχεία για την διαδικτυακή συμπεριφορά του χρήστη.

Το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε τη διάθεση της έκδοσης 42 του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στο WWW που αναπτύσσει. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του νέου Firefox είναι ότι κρύβει περισσότερα στοιχεία για την διαδικτυακή συμπεριφορά του χρήστη, όχι μόνο τα cookies ή το ιστορικό του όταν ο χρήστης περιπλανιέται ιγκόγκνιτο.

Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί την ιδιωτική περιήγηση, δεν αποθηκεύονται τα λεγόμενα cookies στον υπολογιστή του και δεν καταγράφονται στο ιστορικό του οι διαδικτυακές επισκέψεις του. Όμως, με την προσθήκη του Tracking Protection στην έκδοση 42 του 11χρονου browser, ο χρήστης μπορεί επίσης να εξαιρέσει εαυτόν από πολλές ακόμα καταγραφές που συλλέγονται από τρίτους στον δικτυακό τόπο που επισκέπτεται, ώστε να εμφανιστούν διαφημίσεις, να μετρηθεί η επίσκεψή του (analytics) και να εμφανιστούν αυτόματα συμπληρωμένα τα «κουτιά» κοινωνικής δικτύωσης και ό,τι σχετικό με τον χρήστη φέρουν (social media buttons).

Ο Firefox 42 εισάγει ένα διευρυμένο κέντρο ελέγχου (Control Center) όπου συγκεντρώνονται όλες οι επιλογές σχετικά με την προστασία του απορρήτου του χρήστη και την ασφάλειά του. Από το Control Center, ο χρήστης θα μπορεί να απενεργοποιήσει ή και να ενεργοποιήσει κάποιες λειτουργίες, εάν ο δικτυακός τόπος που επισκέπτεται μοιάζει «χαλασμένος».

Η δυνατότητα «Private Browsing with Tracking Protection» είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Firefox για Windows, Mac, Android και Linux και το Ίδρυμα Mozilla τονίζει ότι κανένας από τους άλλους browser -ούτε ο Chrome, ούτε ο Safari, ο νέος browser Microsoft Edge ή ο Internet Explorer- δεν αναλαμβάνει την προστασία του χρήστη από το διευρυμένο tracking (ίσως μια εξαίρεση αποτελεί o λιγότερο γνωστός Tor browser).

Το κυριότερο θέμα που επιχειρεί να θίξει το Ίδρυμα Mozilla είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ποιες προσωπικές πληροφορίες προκύπτουν από τις διαδικτυακές μας περιπλανήσεις αλλά και με ποιους τις μοιραζόμαστε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024