Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κυκλοφοριακό σύστημα της Αθήνας μελετούν ειδικοί της ΙΒΜ

Το κυκλοφοριακό σύστημα της Αθήνας μελετούν ειδικοί της ΙΒΜ

Την διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος στην Αθήνα θα μελετήσουν έξι εντεταλμένοι επιστήμονες της ΙΒΜ, με σκοπό να προτείνουν τρόπους για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. Η Αθήνα είναι μια από τις 16 πόλεις ανά τον κόσμο στις οποίες οι ειδικοί της ΙΒΜ θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Την διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος στην Αθήνα θα μελετήσουν έξι εντεταλμένοι επιστήμονες της ΙΒΜ με σκοπό να προτείνουν τρόπους για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. Η Αθήνα είναι μια από τις 16 πόλεις ανά τον κόσμο στις οποίες οι ειδικοί της ΙΒΜ θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με τίτλο Smarter Cities Challenge. Από το 2010, επτακόσιοι ΙΒΜερς έχουν μεταβεί σε 116 πόλεις ανά τον κόσμο και πρόσφεραν χωρίς χρέωση μετά από μελέτη συμβουλές για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στις πόλεις, η εμπορική αξία των οποίων, σύμφωνα με την εταιρεία, ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα. Το 2015 το πρόγραμμα διανύει τον πέμπτο χρόνο υλοποίησης, και θα συνεχιστεί και το 2016.

Η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από τις 2 Νοεμβρίου 2015 και θα παραμείνουν στην πόλη επί τρεις εβδομάδες. Ήδη έχουν συναντηθεί με πλήθος εκπροσώπων διαφόρων φορέων για να τους ενημερώσουν για την μελέτη που πρόκειται να κάνουν και να ζητήσουν στοιχεία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, καλωσορίζοντας τα στελέχη της IBM, τόνισε ότι: «Η διάκριση της Αθήνας από την IBM αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη της Αθήνας και η δημοτική αρχή της Αθήνας είναι αποφασισμένη να την αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό προς όφελος της λειτουργίας της και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της». Ο δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η επιλογή της Αθήνας, μέσα από μία σκληρή διεθνή δοκιμασία, δεν αποτελεί απλώς μία μεγάλη τιμή για την πρωτεύουσα, αλλά μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια της πόλης και τις διεθνείς συνεργασίες, γεγονός το οποίο αποδίδει αποτελέσματα, καθώς κορυφαίοι φορείς και οργανισμοί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν θετικά την προσπάθεια και σπεύδουν να την ενισχύσουν.

Ο κ. Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της Αθήνας καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα από 100 πόλεις παγκοσμίως, οι οποίες υπέβαλαν στην ΙΒΜ σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε στη διάθεση του δήμου Αθηναίων την παγκόσμια τεχνογνωσία της ΙΒΜ, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές και έξυπνες τεχνολογίες για την επιτυχή διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Αθήνας, με απώτερο σκοπό τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο η πόλη συνεργάζεται με τους πολίτες, παρέχοντας υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και ποιοτικότερη».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024