Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευκολύνσεις για την αναβάθμιση στα Win10 στους «πειρατές» εξετάζει η MS

Διευκολύνσεις για την αναβάθμιση στα Win10 στους «πειρατές» εξετάζει η MS

Η Microsoft θα κάνει ένα «πείραμα» σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διευκολυνθεί η αναβάθμιση συστημάτων με "μη αυθεντικά" Windows 7 ή Windows 8.1 στα "Genuine" Windows 10. «Θα προσφέρουμε την ευκαιρία για αναβάθμιση από το Windows Store με ένα κλικ ή με την εισαγωγή ενός κλειδιού ενεργοποίησης που μπορεί να αγοραστεί αλλού», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Από την επιτυχία του πειράματος, θα εξαρτηθεί η διεύρυνσή του σε άλλες χώρες.

Όπως είχε επισήμως, τελικά, επιβεβαιωθεί, η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 αφορά μόνο στους κατόχους των λεγόμενων «Genuine Windows 7 and Windows 8.1».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης των Windows στο επίσημο blog της Microsoft, Τέρι Μάγιερσον, γράφει στις 30 Οκτωβρίου πως «Ένα από τα μαθήματα που πήραμε κατά την αναβάθμιση είναι οι δημιουργικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι κάτοχοι μη αυθεντικής έκδοσης των Windows ώστε να εκκινήσουν την διαδικασία -καθώς και πόσοι τελικά αγόρασαν το κλειδί ενεργοποίησης των Genuine Windows 10 από το Windows 10 Store».

Έτσι, η Microsoft θα κάνει ένα «πείραμα» σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί η εφαρμογή του σε άλλες χώρες, για να διευκολυνθεί η αναβάθμιση συστημάτων με μη αυθεντικά Windows 7 ή Windows 8.1.

«Θα προσφέρουμε την ευκαιρία για αναβάθμιση από το Windows Store με ένα κλικ ή με την εισαγωγή ενός κλειδιού ενεργοποίησης που μπορεί να αγοραστεί αλλού», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η Microsoft εμφανίζεται αυτή τη φορά διατεθειμένη να προωθήσει τα Windows 10 την πλέον διαδεδομένη «αυθεντική» έκδοση των Windows, αφού προηγουμένως τράβηξε κατ’επανάληψη την προσοχή των χρηστών «πειρατικών» εκδόσεων, λέγοντας πότε το ένα και πότε το άλλο:

Στις 18 Μαρτίου 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα παρέχει δωρεάν την αναβάθμιση γνήσιων και μη-γνήσιων Windows («πειρατικών») στα Windows 10 -η ανακοίνωση έγινε στην Κίνα. Την δήλωση του επικεφαλής του τμήματος, Τέρι Μάγιερσον, στο πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε στην συνέχεια εκπρόσωπος της εταιρείας στον Τύπο, χωρίς καμία διευκρίνιση για περιορισμό της προσφοράς στην Κίνα. Και στα τέλη Μάη, ο Τέρι Μάγιερσον ανακάλεσε όσα έχει πει, για να επανέλθει τώρα, μετά από 110 εκατομμύρια επιτυχείς εγκαταστάσεις των Windows 10, για να δώσει «μια ευκαιρία» στους χρήστες των «πειρατικών» Windows 7/8.1, αν και δεν είναι σαφές εάν και πόσο θα κοστίζει αυτή η ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024