Με μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μοιραστούν δωρεάν οι επιστήμονες που απαρτίζουν το si-cluster, την συστάδα καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων που μελετούν το Διάστημα, τις γνώσεις τους για τις εφαρμογές παρατήρησης της Γης σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τα απογεύματα, θα διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επιστήμονες, στην έδρα του si-cluster, στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διοργανώνεται από το si-Cluster (υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ) και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Αφορμή, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και οι εορτασμοί για τα 10 χρόνια της συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, την ESA, η οποία παρέχει υποστήριξη στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα όπως και η Terra Spatium A.E.

Τα πρωινά σεμινάρια, που απευθύνονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διεξαχθούν στα ελληνικά. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταδώσουν στους μαθητές γνώσεις σχετικά με Εφαρμογές Παρατήρησης της Γης που αφορούν στη γεωγραφία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις φυσικές καταστροφές και άλλα σχετικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

  • Τα σεμινάρια αυτά θα διεξαχθούν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω Διαδικτύου, στην διεύθυνση http://www.si-cluster.gr/en/all-events/127.

Τα απογευματινά σεμινάρια απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και νέους επαγγελματίες και θα διεξαχθούν στα αγγλικά. Περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε εφαρμογές Παρατήρησης της Γης με χρήση πραγματικών δεδομένων που προσφέρονται από τους δορυφόρους της ESA και ιδιωτικούς δορυφόρους στις ενότητες Synthetic Aperture Radar (SAR) Remote Sensing (Sentinel-1), High-Resolution Multispectral Remote Sensing (Sentinel-2) καθώς και στο ESA Sentinel Toolbox.

  • Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Corallia/si-Cluster, στο α2-innohub, από τους διεθνώς αναγνωρισμένους εισηγητές Prof. Dr. Steffen Kuntz (Airbus Defence & Space) και Chris Stewart (ESA). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο http://www.si-cluster.gr/en/all-events/128.

Την έναρξη των ομιλιών και σεμιναρίων θα σηματοδοτήσει εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και προσωπικοτήτων του Διαστήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι οι θέσεις και για τις δυο εκδηλώσεις είναι περιορισμένες. Η προθεσμία υποβολής λήγει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο  http://si-cluster.gr/index.php/en/all-events/space-training-for-youth.html.

In.gr Τεχνολογία