Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Andrew Eldritch: «Υπάρχει η σκέψη για νέο δίσκο από τους Sisters of Mercy»

Andrew Eldritch: «Υπάρχει η σκέψη για νέο δίσκο από τους Sisters of Mercy»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Aπό χίλια κύματα μοιάζει να έχει περάσει η συναυλία των Sisters of Mercy στην Αθήνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/10. Αρχικά, ενημερωθήκαμε για την αλλαγή του χώρου, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα η συναυλία να μεταφερθεί στην «Ιερά Οδό» (από το Fuzz όπως αρχικά είχε οριστεί). Η […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Aπό χίλια κύματα μοιάζει να έχει περάσει η συναυλία των Sisters of Mercy στην Αθήνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/10.

Αρχικά, ενημερωθήκαμε για την αλλαγή του χώρου, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα η συναυλία να μεταφερθεί στην «Ιερά Οδό» (από το Fuzz όπως αρχικά είχε οριστεί). Η τύχη όμως από ότι φάνηκε δεν ήταν με το μέρος μας, αφού ο frontman της μπάντας, Andrew Eldritch, καθώς και άλλα μέλη του crew, αρρώστησαν και αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τρεις από τις συναυλίες της περιοδείας τους, μεταξύ αυτών και η πολυαναμενόμενη συναυλία στην Αθήνα.
Τα καλά νέα είναι ότι η συναυλία μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου 2015, ενώ ο χώρος αλλάζει για τρίτη φορά και το live θα πραγματοποιηθεί στο Gazi Music Hall.

Αναμένοντας λοιπόν τη μεγάλη βραδιά της Κυριακής 6/12, ας θυμηθούμε την κουβέντα που είχαμε με τον Andrew Eldritch, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

-Τι εννοείς αν θέλω να πάρω συνέντευξη από τον Andrew Eldritch; Φυσικά και θέλω!
ήταν η απάντησή μου στο… ρητορικό ερώτημα για μια συνέντευξη με τονfrontman των Sisters of Mercy.

Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν το τηλεφωνικό μας ραντεβού κανονίστηκε για νωρίς το απόγευμα Παρασκευής και εγώ βρέθηκα να πληκτρολογώ εναγωνίως τον τηλεφωνικό αριθμό που θα με συνέδεε όχι με Κάιρο, αλλά με τον frontman των εμβληματικών Sisters of Mercy στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο τρίτο χτύπημα ο Andrew Eldritch απάντησε στην κλήση μου, λέγοντας απλώς «Andrew, Hellο» και κάπως έτσι -και μετά τους απαιτούμενους ευγενικούς μας αλληλοχαιρετισμούς όπως απαιτεί η καλή μας ανατροφή- ξεκίνησε η φιλική μας κουβέντα, αφού πρώτα τον ενημέρωσα για τη μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων που έχει η επερχόμενη συναυλία τους στην Αθήνα και του έκανα μια σύντομη περιγραφή του συναυλιακού χώρου όπου θα παίξουν.

Η συναυλία σας έχει μεταφερθεί σε νέο, μεγαλύτερο χώρο, λόγω της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων. Πώς νιώθουν οι Sisters of Mercy και ποια η γνώμη τους για το ελληνικό κοινό;
«Δεν συμπεριφερόμαστε στο ελληνικό κοινό με κάποια ειδική μεταχείριση ή διαφορετικά από το κοινό άλλων χωρών. Θυμάμαι πως αυτή η αγάπη τοποθετείται αρκετά πίσω στο παρελθόν –πριν 4 εκατομμύρια χρόνια νομίζω- όταν κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας άλμπουμ και το ελληνικό κοινό είχε κατενθουσιαστεί με αυτό. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τότε οι έλληνες fans παραμένoυν πιστοί σε εμάς».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από προηγούμενες συναυλίες σας στην Ελλάδα;
«Δυστυχώς ακόμα θυμάμαι τη φορά εκείνη που έπρεπε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο πριν τελειώσει το live, όμως εκτός από αυτό έχω όμορφες αναμνήσεις, με τον κόσμο να περνάει καλά και να το δείχνει, κάτι που διαφοροποιεί το κοινό της Ελλάδας από αυτό της Δυτικής Ευρώπης όπου ο κόσμος μοιάζει να στέκεται κακόκεφος και να παρακολουθεί. Μου αρέσει που οι Έλληνες το δείχνουν όταν περνάνε καλά».

Είσαι ενημερωμένος για τη δύσκολη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και πώς τη σχολιάζεις;
«Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαχειρίζονταν σωστά τα πράγματα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι ελληνικές κυβερνήσεις παραδοσιακά, πάντα είχαν έναν περίεργο τρόπο να κυβερνούν τη χώρα και ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερο ταλέντο στο να εισπράττουν τους φόρους».

Ποιο είναι το πιο βαρετό πράγμα για εσένα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας;

«Το να μην μπορώ να βρω ένα μέρος να καπνίσω ένα τσιγάρο! Παλιά μπορούσες να καπνίσεις στο αεροπλάνο, στο πούλμαν, στη σκηνή, χωρίς πρόβλημα. Τώρα αυτό είναι πραγματικά δύσκολο!»

Προς στιγμήν ανησύχησα πως θα έλεγες ότι το πιο βαρετό για εσένα είναι οι συνεντεύξεις!

«Δεν δίνω πολλές συνεντεύξεις. Το κακό είναι ότι οι δημοσιογράφοι με κυνηγούν για συνεντεύξεις όταν είμαι σε περιοδεία, όπως τώρα, και δεν ενδιαφέρονται τον υπόλοιπο καιρό. Όμως τον υπόλοιπο καιρό είναι που θέλω και έχω το χρόνο να δώσω μια συνέντευξη. Φαντάσου, σήμερα έχω να δώσω οκτώ συνεντεύξεις, επειδή κάνω περιοδεία. Αυτό θέλω να το γράψεις. Η μπάντα θέλει και έχει χρόνο να μιλήσει όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία».

Πες μας λίγα πράγματα για τη συναυλία σας στην Αθήνα στις 24/10 (σ.σ. Η συναυλία μεταφέρθηκε για τις 6/12).

«Θα παίξουμε –περίπου- για μιάμιση ώρα, νομίζω. Είναι η τελευταία νύχτα της περιοδείας μας, ο τελευταίος μας σταθμός, και αν έχουμε μερικά λεπτά ακόμα πάνω στη σκηνή, σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε! Όσον αφορά το set-list έχουμε προετοιμάσει περίπου 50 με 60 τραγούδια από τα οποία θα διαλέξουμε να παίξουμε 20-25. Πάντοτε στις συναυλίες μας το μισό set-list μας αποτελείται από καινούρια τραγούδια που δεν έχουμε ηχογραφήσει και δεν έχουμε παρουσιάσει ξανά. Αυτήν τη φορά θα παίξουμε και νέο, ηχογραφημένο υλικό που δεν έχουμε παρουσιάσει ποτέ πριν επί σκηνής. Εν ολίγοις, πρέπει να αλλάζουμε κάποια πράγματα για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον σε εμάς και σε όλους. Έτσι, αυτήν τη φορά θα διαφοροποιηθούμε λίγο ως προς την επιλογή των τραγουδιών, αλλά πιστεύουμε ότι και πάλι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι».

«Πιο ενδιαφέρον» μας αναφέρεις. Μήπως αυτό σημαίνει και την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ από τους Sisters of Mercy;

«Ε, όχι και τόσο ενδιαφέρον (γέλια)! Η αλήθεια είναι πως σκεφτόμαστε να κάνουμε μια καινούρια δισκογραφική δουλειά, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδιά μας. Υπάρχει ως σκέψη.

Πώς περιγράφεις τους Sisters of Mercy σήμερα;

«Rock! Απλά rock».

Ποιο είναι το πιο ανόητο πράγμα που έχει ειπωθεί ποτέ για εσένα;

«Κάποτε έλαβα ένα γράμμα στο οποίο κάποιος μου έδινε συγχαρητήρια που είμαι «άτακτος». Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει! Προφανώς και δεν είμαι άτακτος!»

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις μια συνέντευξη με κάποιον καλλιτέχνη, ποιος θα ήταν αυτός;
«Θα ήθελα να μιλήσω με τον σκηνοθέτη Τακέσι Κιτάνο σχετικά με τις ταινίες του. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του, είναι αστείο το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του δεν λέει ούτε μια λέξη τα πρώτα 30 λεπτά της ταινίας. Μου αρέσει η ριζοσπαστική προσέγγιση των ταινιών που σκηνοθετεί. Θα τον ρωτούσα πώς το κάνει αυτό και επίσης γιατί οι ταινίες του περιέχουν ελάχιστη μουσική. Επίσης, πρέπει να πω πως θαυμάζω το γεγονός ότι με τόσο φθηνή παραγωγή δημιουργεί τόσο μεγάλα έργα».

Ποια είναι τα σχέδια της μπάντας μετά το τέλος της περιοδείας;

«Έχω δει το δελτίο καιρού και βλέπω ότι θα είναι πολύ άσχημος, οπότε δεν πρόκειται να πάρω τους δρόμους το επόμενο διάστημα».

Μπορείς να κάνεις μίνι διακοπές στην Ελλάδα μετά, ο καιρός ακόμα ενδείκνυται για εξορμήσεις.
«Ναι το έκανα την τελευταία φορά που ήρθα για συναυλία. Έμεινα μια εβδομάδα. Όμως είδα καταιγίδες στο δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες, οπότε θα πάρω το αεροπλάνο και θα γυρίσω στο σπίτι».

Andrew, σε ευχαριστώ πολύ, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο live της Αθήνας.
«Ναι φυσικά, σε ευχαριστώ κι εγώ!»

entertainment.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024