Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι, για την... εμπειρία

Σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι, για την… εμπειρία

Οι θρησκευτικοί γάμοι στην Αργεντινή έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά. Μια παρέα νεαρών είχε όμως μια ιδέα: να διοργανώνει γάμους ως event. Ηθοποιοί, κομπάρσοι και απλοί άνθρωποι ζουν τη χαρά της όλης τελετής και της δεξίωσης και, ποιος ξέρει; Μπορεί να προκύψει και καμία αληθινή γνωριμία.

Οι θρησκευτικοί γάμοι στην Αργεντινή έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά: 60.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε Εκκλησία το 2011, έναντι 155.000 ζευγαριών το 1990.

Αντίθετα, αυξάνονται οι πολιτικές ενώσεις, σε μια χώρα που έχει μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια νομιμοποιήσει και τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Μια παρέα νεαρών είχε όμως μια ιδέα: να διοργανώνει γάμους ως event. Ηθοποιοί, κομπάρσοι και απλοί άνθρωποι ζουν τη χαρά της όλης τελετής και της δεξίωσης και, ποιος ξέρει; Μπορεί να προκύψει και καμία αληθινή γνωριμία.

«Όλα άρχισαν πριν από μερικά χρόνια όταν είχαμε μαζευτεί μια παρέα φίλων και συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε χρόνια να πάμε σε γάμο γιατί κανείς δεν παντρεύεται» λέει στον Guardian ο 26χρονος διαφημιστής Μαρτίν Ασέμπι.

Ο ίδιος και ορισμένοι ακόμα φίλοι του -όλοι από την πόλη Λα Πλάτα, λίγα χιλιόμετρα από το Μπουένος Αίρες- αποφάσισαν να στήσουν την εταιρεία Falsa Boda (ψεύτικος γάμος).

Η εταιρεία οργανώνει τον γάμο, ακριβώς σαν να ήταν αληθινός: ωραίες τοποθεσίες για τη δεξίωση, κέτερινγκ, DJ για τη μουσική.

Ηθοποιοί με λίγη εμπειρία παραπάνω αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο του ζευγαριού. Από εκεί και πέρα ο οποιοσδήποτε θέλει να πληρώσει ένα εισιτήριο των 44 ευρώ, είναι ευπρόσδεκτος. Συνήθως μαζεύονται 600-700 άτομα.

Και ποιοι σπεύδουν πρώτοι να αγοράσουν εισιτήριο για μια τέτοια τελετή; «Οι γυναίκες είναι περισσότερες, γιατί με κάποιο τρόπο ακόμα και σε μια τέτοια τελετή υπάρχει ρομαντισμός» εξηγεί ο Ασέμπι.

Αλλά και οι καλεσμένοι δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι με το όλο σκηνικό. Οι περισσότεροι θα ζήσουν μια βραδιά (συνήθως τελειώνει το πρωί) που στην πραγματική τους ζωή δεν θα ζήσουν.

«Είναι πιο εύκολο τελικά να κάνεις γνωριμίες σε έναν τέτοιο γάμο. Πας και συστήνεσαι σε μια κοπέλα ως ξάδελφος του γαμπρού. Και εκείνη μπαίνει αμέσως στο πετσί του ρόλου» λέει ένας από τους καλεσμένους…

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024