Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινή ομάδα σε διαγωνισμό από τη Γη στη Σελήνη

Ισραηλινή ομάδα σε διαγωνισμό από τη Γη στη Σελήνη

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Google για την πρώτη ιδιωτική αποστολή που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη, ομάδα ισραηλινών μηχανικών υπέγραψε συμβόλαιο για την εκτόξευση του σκάφους της στα τέλη του 2017.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Google για την πρώτη ιδιωτική αποστολή που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη, ομάδα ισραηλινών μηχανικών υπέγραψε συμβόλαιο για την εκτόξευση του σκάφους της στα τέλη του 2017.

Η ισραηλινή μη κερδοσκοπική εταιρεία SpaceIL προτίμησε για την εκτόξευση τον πύραυλο Falcon 9 της αμερικανικής SpaceX. Η άκατος προσσελήνωσης, σε μέγεθος τραπεζιού με πλευρά 1,5 μέτρου, θα εκτοξευτεί μαζί με 20 μικρούς πυραύλους προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος.

Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό XPrize της Google, η SpaceIL είναι η πρώτη που εξασφαλίζει την έγκριση των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών της αποστολής από τους διοργανωτές.

Την περασμένη εβδομάδα, η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Moon Express, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Σελήνης, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαια για την εκτόξευση της δικής της πρότασης εντός του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Μια ακόμα ομάδα από τις ΗΠΑ, η Astrobotic, προγραμματίζει την εκτόξευση ενός ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2016.

Στο διαγωνισμό έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή ομάδες από τη Μαλαισία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή και την Ινδία.

Η ομάδα που θα νικήσει το πρώτο έπαθλο, ύψους 20 εκατ. δολαρίων, θα πρέπει όχι μόνο να προσσεληνωθεί αλλά και μεταδώσει εικόνες υψηλής ευκρίνειας και να καλύψει απόσταση 500 μέτρων στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Αντί να σχεδιάσουν ένα ρομπότ που θα απελευθερωθεί από τη σεληνάκατο για να καλύψει την απαιτούμενη απόσταση, η SpaceIL προτίμησε μια μικρή σεληνάκατο που θα προσεδαφιστεί και στη συνέχεια θα εκτοξευτεί και πάλι για να φτάσει σε νέα θέση.

Ο σχεδιασμός της αποστολής παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην οικία του ισραηλινού προέδρου.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024