Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευκαιρία για αύξηση των δημοσίων εσόδων, η προώθηση του Mobile Internet

Ευκαιρία για αύξηση των δημοσίων εσόδων, η προώθηση του Mobile Internet

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας εξέδωσε τα αποτελέσματα για τον κλάδο που αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, συμπεραίνοντας πώς οι επενδύσεις παραμένουν σταθερά υψηλές, παρά τη συνέχιση της πτώσης σε έσοδα και κέρδη. Πάγιο αίτημα των Ένωσης είναι η μείωση της φορολόγησης των υπηρεσιών του κλάδου και ιδιαίτερα του mobile Internet.

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας εξέδωσε τα αποτελέσματα για τον κλάδο που αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, συμπεραίνοντας πώς οι επενδύσεις παραμένουν σταθερά υψηλές, παρά τη συνέχιση της πτώσης σε έσοδα και κέρδη. Πάγιο αίτημα των Ένωσης είναι η μείωση της φορολόγησης των υπηρεσιών του κλάδου και ιδιαίτερα του mobile Internet, με την εξαίρεση από το ειδικό τέλος στα προγράμματα φωνής που περιλαμβάνουν πάνω από 50MB κίνηση το μήνα.

Ο κλάδος παραμένει σταθερά μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών στη χώρα παρά την ύφεση και τα προβλήματα αδειοδότησης των δικτύων, επισημαίνει η Ένωση, αναφέροντας αριθμούς: επενδύσεις 131 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες κινητών επικοινωνιών το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΚΤ, ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας επένδυσε €131 εκατομμύρια σε δίκτυα και υποδομές. Κι αυτό, ενώ συνολικά υπέστη μειώσεις στα έσοδα από υπηρεσίες κατά 4,4%, στους συνδρομητές κατά 1% και στο μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) κατά 2,9%.

Πολύ θετικό μήνυμα για το εξάμηνο είναι η αύξηση της χρήσης δεδομένων κατά 80% σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Η χώρα μας απέχει σημαντικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στην αναλογία δεδομένων προς λεπτά ομιλίας και το ποσοστό συνδρομητών που κατέχουν smartphones.

Όπως επισημαίνεται στην τελευταία μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Κλάδο των Κινητών Επικοινωνιών (Μάρτιος 2015), οι επενδύσεις των εταιρειών σε δίκτυα νέας γενιάς θα επιτρέψουν την αύξηση της χρήσης υπηρεσιών δεδομένων, ενισχύοντας τις προοπτικές για την οικονομία.

  • Αν η Ελλάδα συγκλίνει με την Ευρώπη στη διείσδυση της χρήσης δεδομένων, το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 1,9% έως το 2019, ενώ θα αυξηθούν και τα δημόσια έσοδα κατά €1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 6μήνου ο Γ. Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γ. Στεφανόπουλος, αναφέρει : «Ο Κλάδος συνεχίζει να επενδύει σταθερά σε δικτυακές υποδομές, στηρίζοντας τις προοπτικές που δημιουργεί η ψηφιακή οικονομία. Τα δίκτυα νέας γενιάς αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση υπηρεσιών που δίνουν λύσεις για την Πολιτεία, διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν το έργο των επιχειρήσεων. Η ψηφιακή οικονομία είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα, με τη σύμπραξη όλων».

Διαβάστε επίσης:

Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) έχει συμπεράνει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να εξοικονομεί ετησίως 380 εκατομμύρια ευρώ και να αποκομίζει μεγάλα οφέλη σε όρους εξαγωγών, ανταγωνιστικότητας, διαφάνειας αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας από την περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024