Ο ελληνικός συνεργατικός σχηματισμός που έχουν σχηματίσει ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διάστημα υπό τον συντονισμό του Corallia διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων με το οποίο φέρνουν στο επίκεντρο την προοπτική μιας καριέρας στον τομέα. Παράλληλα, το si-cluster γιορτάζει έτσι την, καθιερωμένη από το 1999, Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του Διαστήματος στην καθημερινή μας ζωή, την έμπνευση των νέων μας και την ενδυνάμωση της σχέσης των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και της ελληνικής βιομηχανίας Διαστήματος.

Η συμμετοχή του si-Cluster στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, με το συντονισμό του Corallia, ξεκινά με μια Ημερίδα Δικτύωσης (Space Networking Day), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το παρών δίνουν εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και επιχειρηματικών μελών του si-Cluster με ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξερευνήσουν τις προοπτικές καριέρας στο χώρο του Διαστήματος.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το si-Cluster προσκαλεί το κοινό στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στην Πάτρα σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (Basics for Space), που στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις βασικές πτυχές του Διαστήματος και θα τους παράσχει μια συνολική επισκόπηση των τεχνικών, οικονομικών και διαχειριστικών προκλήσεων του Διαστήματος καθώς και των Διαστημικών δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και αποστολών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που πρόσφατα ξεκίνησαν την καριέρα τους σε εταιρεία, ή ερευνητικό ίδρυμα ή εργαστήριο που έχει δραστηριότητα σχετική με το Διάστημα ή σε φοιτητές που θέλουν να κατανοήσουν τις βασικές πτυχές του Διαστήματος και να ακολουθήσουν σχετική καριέρα.

Η σειρά των εκδηλώσεων κλείνει με μια Ημέρα Καριέρας (Corallia Clusters Career Day), που πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι. Απευθύνεται σε υποψήφιους που αναζητούν εργασία σε εξειδικευμένους και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους εταιρειών-μελών του si-Cluster και να συζητήσουν για ανοικτές θέσεις εργασίας με σημαντικές προοπτικές.

In.gr Τεχνολογία