Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαϊμού» τα

«Μαϊμού» τα «Refurbished iPhone από την Apple» στην ελληνική αγορά

Την υποψία μας ότι τα λεγόμενα Refurbished iPhone δεν είναι ανακατασκευασμένα iPhone με την εγγύηση της Apple επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων της Apple, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την βάσιμη υποψία μας ότι τα λεγόμενα Refurbished iPhone που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δεν είναι ανακατασκευασμένα iPhone από την Apple, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων της Apple, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το tech.in.gr αναφέρθηκε νωρίτερα στο επίμαχο θέμα, με αφορμή την επικείμενη διάθεση των Apple iPhone 6S και iPhone 6S και την ταραχή που προκαλεί στην αγορά. Διαβάστε σχετικά:

  • Όπως σας γράφαμε νωρίτερα, η Apple έχει κάνει γνωστό ευρύτερα ότι τα προϊόντα που διαθέτει ανακατασκευασμένα έχουν περάσει από μια εκτενή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έχουν γνήσια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από 1 χρόνο εγγύηση από τον επίσημο μεταπωλητή, έχουν νέα μπαταρία και περίβλημα καθώς και συσκευασία σε λευκό κουτί, στο οποίο περιέχονται τα πάντα: εγχειρίδιο, αξεσουάρ και φορτιστής. Επίσης, φέρουν νέο σειραϊκό αριθμό που φανερώνει ότι πρόκειται για προϊόν Refurbished, με την πιστοποίηση της Apple, Apple Certified.

    Η iSquare εξέδωσε σήμερα, 2 Οκτωβρίου ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ευθέως ότι «προϊόντα της Apple που αναφέρονται ως ανακατασκευασμένα από την ίδια την Apple (Refurbished by Apple), δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά προϊόντα της Apple». Μιλώντας στο tech.in.gr, η κα Κουτσουρέλη, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας και μέλος του ΔΣ του Ομίλου Quest, χαρακτήρισε «καθαρή εξαπάτηση του κοινού» την διάθεση των επίμαχων προϊόντων ως ανακατασκευασμένων από την Apple και ξεκαθάρισε ότι ο επίσημος διανομέας θα απαιτήσει να σταματήσει η πρακτική αυτή.

    H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει το μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά, δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την λειτουργία τους (όπως φορτιστή, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, χρήσιμες πληροφορίες, κτλ) και κυρίως δεν καλύπτονται από εγγύηση της Apple.

    • Σε περίπτωση πιθανής βλάβης ο καταναλωτής δεν έχει την κάλυψη της Apple, μέσω των εξουσιοδοτημένων από αυτήν service providers (http://www.isquare.gr/service).

    Η iSquare επαναλαμβάνει τι σημαίνει Refurbished από την Apple:

    Τα αυθεντικά προϊόντα της Apple περιέχουν πάντοτε τα εξής στοιχεία:

    1. Έχουν συγκεκριμένα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει προδιαγράψει η ίδια η Apple για τα προϊόντα της

    2. Φέρουν πάντοτε την Εγγύηση της Apple. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήθεν ανακατασκευασμένα από την Apple προϊόντα που δεν φέρουν την εγγύηση της Apple, αλλά ενδεχομένως κάποιου τρίτου, αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή.

    Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

    Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024