Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα νέα iPhone 6S, 6S Plus, τα μαϊμού Refurbished by Apple και οι τιμές

Τα νέα iPhone 6S, 6S Plus, τα μαϊμού Refurbished by Apple και οι τιμές

Αιτήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά των νέων iPhone 6S και iPhone 6S άρχισαν να δέχονται δίκτυα και αλυσίδες καταστημάτων ανά την Ελλάδα. Αμφότερα τα νέα μοντέλα των τηλεφώνων της Apple θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 9 Οκτωβρίου 2015, προκαλώντας στο μεταξύ αναμπουμπούλα στην αγορά, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από την πώληση ή, την ανταλλαγή των προγενέστερων μοντέλων. Άλλοι πάλι, αναζητούν κάτι ανακατασκευασμένο.

Αιτήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά των νέων iPhone 6S και iPhone 6S άρχισαν να δέχονται δίκτυα και αλυσίδες καταστημάτων ανά την Ελλάδα. Αμφότερα τα νέα μοντέλα των τηλεφώνων της Apple θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 9 Οκτωβρίου 2015, προκαλώντας στο μεταξύ αναμπουμπούλα στην αγορά, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από την πώληση ή, την ανταλλαγή των προγενέστερων μοντέλων. Άλλοι πάλι, αναζητούν κάτι ανακατασκευασμένο.

Στις 9 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα νεότερα μοντέλα iPhone, 6S και 6S Plus, σε ευρύτερο δίκτυο καταστημάτων, πέραν των καταστημάτων των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, δεδομένου ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου η iSquare προσέθεσε την «ναυαρχίδα των προϊόντων της Apple» στα προϊόντα Apple που διαθέτει από το δίκτυό της (το σύνολό τους έκτοτε).

Όπως τονίζουν οι μεταπωλητές, τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus με οθόνες Retina 4,7″ και 5,5″ αντίστοιχα, είναι βελτιωμένα σημαντικά από τους προκατόχους τους με πιο ανθεκτικά κατασκευασμένο αλουμίνιο, ταχύτερο επεξεργαστή Α9, δυνατότητες λήψης βίντεο με ανάλυση 4Κ και την νέα τεχνολογία 3D Touch. Τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα χρώματα: χρυσό, γραφίτης, ασημί και ροζ χρυσό.

Δείτε (τρελές) φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα διάθεσης των νέων iPhone ανά τον κόσμο, ενδεικτικές της ταραχής που προκαλείται στους λάτρεις της Apple επί τη κυκλοφορία των νέων μοντέλων:

Τα δίκτυα και οι αλυσίδες καταστημάτων άρχισαν να δέχονται αιτήσεις «εκδήλωσης ενδιαφέροντος» με τους χρήστες να σπεύδουν να δεσμεύσουν τα πλέον πολυπόθητα μοντέλα -ιδιαίτερα το ροζ-χρυσό iPhone (rose-gold). Για την τιμή, θα σας ενημερώσουν όταν έρθει το μοντέλο για το οποίο εκδηλώσατε ενδιαφέρον. Το «ισχυρό δολάριο» αναμένεται να επηρεάσει προς τα πάνω τις τιμές των νέων μοντέλων σε ευρώ, με το iPhone 6S να λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αντί τουλάχιστον 739 ευρώ, όταν το iPhone 6 είχε κάνει το ντεμπούτο του 40 ευρώ χαμηλότερα. Οι τιμές πάντως από χώρα σε χώρα στην Ε.Ε. διαφέρουν όπως μπορεί κανείς με ευκολία να διακρίνει online, γεγονός που θα πρέπει να αποδίδεται κυρίως στους διαφορετικούς συντελεστές φορολόγησης.

Ενημέρωση: Πράγματι, οι τιμές ξεπερνούν τα 739 ευρώ, επιβεβαιώνεται από τις πρώτες αναρτήσεις των τιμών στα διαδικτυακά καταστήματα:

  • iPhone 6S 16GB 789 ευρώ
  • iPhone 6S 64GB 898 ευρώ
  • iPhone 6S 128GB 999 ευρώ
  • iPhone 6S Plus 16GB 898 ευρώ
  • iPhone 6S Plus 64GB 999 ευρώ
  • iPhone 6S Plus 128GB 1.099 ευρώ

Φωτιά αναμένεται να πάρουν τα τηλέφωνα για μια καλή συμφωνία ανταλλαγής προγενέστερου μοντέλου iPhone από τα δίκτυα της COSMOTE (Υπηρεσία Ανταλλαγής Κινητού) και της Vodafone (μέσω του προγράμματος Vodafone Buy Back ή Νέο smartphone κάθε χρόνο). Ανάλογες υπηρεσίες παρέχουν και οι αλυσίδες καταστημάτων, όπως το Trade n Save στην αλυσίδα Public.

Η αγορά μεταχειρισμένων βρίσκεται ήδη σε αναστάτωση, αφού πριν ακόμα ανακοινωθούν τα νέα μοντέλα αναθερμάνθηκε. Οι πλέον ενημερωμένοι χρήστες των προϊόντων της Apple έσπευσαν να θέσουν τις συσκευές τους προς πώληση, πριν πέσει η τιμή ενόψει των νέων μοντέλων (η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι κανόνες για το πότε είναι η καλύτερη στιγμή να πουλήσετε τη συσκευή σας παραμένουν ίδιοι).

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώνεται επισήμως ότι η Apple διαθέτει στην ελληνική αγορά τα λεγόμενα Refurbished iPhone -κάτι που άργησε να κάνει ακόμα και στις ΗΠΑ-, online μπορεί να βρει κανείς πολλές αναρτήσεις με αυτό τον τίτλο για παλαιότερα μοντέλα (π.χ. το 5S και παλαιότερα). Οι αναρτήσεις αυτές κρύβουν, να το πούμε κομψά, παγίδες πίσω από την φανερά ελκυστική τιμή και δη, τον κίνδυνο να μην πρόκειται για ανακατασκευασμένο προϊόν από την Apple. Η Apple δεν διαθέτει στην Ελλάδα refurbished iPhone, δηλώνει στο tech.in.gr, ο Mohammed Elalj, διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς υπηρεσίας refurb.me, παραπέμποντας στην σελίδα
http://www.apple.com/shop/browse/home/specialdeals. Η Apple έχει κάνει γνωστό ευρύτερα ότι τα προϊόντα που διαθέτει ανακατασκευασμένα έχουν περάσει από μια εκτενή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έχουν γνήσια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από 1 χρόνο εγγύηση από τον επίσημο μεταπωλητή, έχουν νέα μπαταρία και περίβλημα καθώς και συσκευασία σε λευκό κουτί, στο οποίο περιέχονται τα πάντα: εγχειρίδιο, αξεσουάρ και φορτιστής. Επίσης, φέρουν νέο σειραϊκό αριθμό που φανερώνει ότι πρόκειται για προϊόν Refurbished, με την πιστοποίηση της Apple, Apple Certified.

Ενημέρωση: Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν, η Apple δεν διαθέτει προϊόντα Refurbished στην ελληνική αγορά. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024