Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο Φοίβος, η παραμελημένη τίγρη των Τρικάλων

Πέθανε ο Φοίβος, η παραμελημένη τίγρη των Τρικάλων

Ο Φοίβος η τίγρη που απομακρύνθηκε από τον ακατάλληλο ζωολογικό κήπο των Τρικάλων χάρη σε δωρεές πολιτών, υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία σε καταφύγιο της Καλιφόρνια λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας.

Ο Φοίβος η τίγρη που απομακρύνθηκε από τον ακατάλληλο ζωολογικό κήπο των Τρικάλων χάρη σε δωρεές πολιτών, υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία σε καταφύγιο της Καλιφόρνια λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας.

Η 17χρονη τίγρη έχασε τη μάχη στο καταφύγιο Lions Tigers & Bears κοντά στο Σαν Ντιέγκο, αναφέρουν οι Los Angeles Times.

«Προοδευτικά έδειχνε σημάδια πόνου και αποτραβιόταν όλο και περισσότερο από τα κανονικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητές του» δήλωσε η Τζέιν Μέιρ, αρχικτηνίατρος του καταφυγίου. «Η όρεξή του μειωνόταν, δυσκολεύοντας τις προσπάθειές μας για χορήγηση αναλγητικών»,

Ο Φοίβος μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο έπειτα από αεροπορικό ταξίδι 20 ωρών. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν με εκστρατεία crowd funding που οργάνωσε ο Ντέιβιντ Μπαρνς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής φιλοζωικής οργάνωσης Action Now/GAWF.

Το απαιτούμενο ποσό συμπληρώθηκε με δωρεά του BBC, το οποίο βιντεοσκόπησε την επιχείρηση μεταφοράς του Φοίβου στις ΗΠΑ. Το βρετανικό δίκτυο είχε χαρακτηρίσει τότε την τίγρη «το τελευταίο θύμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Φοίβος είχε χάσει στα Τρίκαλα την αδελφή του Αθηνά, για την οποία ο κ. Μπαρνς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε τη φροντίδα που χρειαζόταν όταν τραυματίστηκε στο πόδι. Η θηλυκή τίγρη πέθανε από καρδιακή προσβολή έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε «την τελευταία στιγμή».

Ο Φοίβος, η Αθηνά και τρεις ακόμα τίγρεις είχαν κατασχεθεί το 2002 από ιταλικό τσίρκο που επισκεπτόταν την Αττική χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Το ζευγάρι πήρε τα ονόματα των μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Έκτοτε ζούσε στον μικρό και ακατάλληλο χώρο του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων. «Η τίγρη αυτή ζούσε σε αξιοθρήνητες συνθήκες για χρόνια» είχε σχολιάσει μετά την άφιξη του Φοίβου ο Μπόμπι Μπρινκ, ιδρυτής του καταφυγίου Lions Tigers & Bears.

Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024