Αρχαίες πυραμίδες στον Άρη; Σκελετοί από μικρά πράσινα ανθρωπάκια; Μάλλον όχι. Η NASA πάντως μας υπόσχεται μια «μείζονα επιστημονική ανακάλυψη» για τον γειτονικό πλανήτη σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας.

H NASA θα ανακοινώσει «τη λύση αρειανού μυστηρίου» περιορίζεται να εξηγήσει η ανακοίνωση της υπηρεσίας για τη συνέντευξη στις 18.30 ώρα Ελλάδας.
Τα ευρήματα προέρχονται από «τρέχουσα» αποστολή, και ένας από τους ομιλητές είναι ο υπεύθυνος της κάμερας του MRO, ενός δορυφόρου που λειτουργεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη από το 2006.

Οπως αναφέρει το CNN, οι επιστήμονες που θα βρεθούν απέναντι από τους δημοσιογράφους έχουν ολοκληρώσει μελέτη για τον Αρη η οποία θα ανακοινωθεί σε επιστημονικό συνέδριο που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό, η μελέτη παρουσιάζει αποδείξεις για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, και πιο συγκεκριμένα ότι κατά περιόδους στην επιφάνεια του ρέει αλμυρό νερό. Αν τελικά αυτή θα είναι η ανακάλυψη που θα ανακοινωθεί εκτός των άλλων θα αναζωπυρωθεί η συζήτηση για την ύπαρξη ζωής (έστω και μικροβιακής) στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το in.gr θα παρακολουθήσει ζωντανά τις ανακοινώσεις και θα σας μεταφέρει τα νεότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr