Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο φόβο του «σοκ του λογαριασμού» προκαλεί το Wi-Fi Assist στο iOS 9

Tο φόβο του «σοκ του λογαριασμού» προκαλεί το Wi-Fi Assist στο iOS 9

H νεότερη ενημέρωση του iOS 9, iOS 9.0.1 ενεργοποιεί εκ των προτέρων το Wi-Fi Assist, μια λειτουργία που επιτρέπει την σύνδεση στο εκάστοτε ταχύτερο δίκτυο, της κινητής τηλεφωνίας ή του τοπικού ασύρματου δικτύου Wi-Fi. Όταν το ασύρματο δίκτυο καθίσταται αργό, η σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνει αυτομάτως την μεταφορά δεδομένων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το διαβόητο «σοκ του λογαριασμού».

H νεότερη ενημέρωση του iOS 9, iOS 9.0.1 ενεργοποιεί εκ των προτέρων το Wi-Fi Assist, μια λειτουργία που επιτρέπει την σύνδεση στο εκάστοτε ταχύτερο δίκτυο, της κινητής τηλεφωνίας ή του τοπικού ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Όταν το ασύρματο δίκτυο καθίσταται αργό, η σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνει αυτομάτως την μεταφορά δεδομένων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το διαβόητο «σοκ του λογαριασμού» σε όσους δεν έχουν «απεριόριστα» MB διαδικτυακής κίνησης στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας. Το Wi-Fi Assist είναι ενεργοποιημένο by default.

Για την αλλαγή της επιλογής αυτής, ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στις ρυθμίσεις που αφορούν στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (Settings/Cellular) για να θέσουν στο Off τον διακόπτη του Wi-Fi Assist (και έπειτα να ζητήσουν επανεκκίνηση του τηλεφώνου).

Πάντως, στην ανοικτή συζήτηση στο discussions.apple.com, οι χρήστες επιμένουν ότι η απενεργοποίηση του Wi-Fi Assist δεν απαγορεύει στο σύστημα να χρησιμοποιήσει την σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και συνιστούν την απενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι τώρα, η σύνδεση κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.

Άλλοι χρήστες λένε ότι το Wi-Fi Assist θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν
το σήμα του ασύρματου δικτύου είναι αδύναμο (ο χρήστης παραμένει συνδεδεμένος, όμως το σήμα είναι αχνό). Αυτή εξάλλου, είναι η περιγραφή που δίνει η Apple για το Wi-Fi Assist:

«Wi-Fi Assist: Automatically use cellular data when Wi-Fi connectivity is poor.»

Σε κάθε περίπτωση, το Wi-Fi Assist θεωρείται ανεπιθύμητο, και ιδιαιτέρως η αυτόματη εναλλαγή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, στις χώρες όπου ελάχιστοι είναι οι συνδρομητές συμβολαίων με απεριόριστη κίνηση στο Διαδίκτυο. Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι τελούν υπό το φόβο του διαβόητου «σοκ του λογαριασμού», δηλαδή την υποχρέωση να πληρώσουν για χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας πολύ υψηλότερες απ’ ότι περίμεναν.

Ανθή Παναγιωτάκη,

@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024