Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
String Demons: «Η οργανική μας μουσική δεν ακολουθεί την πεπατημένη»

String Demons: «Η οργανική μας μουσική δεν ακολουθεί την πεπατημένη»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Επιστρέφοντας από ένα καλοκαίρι γεμάτο με το χειροκρότημα του κοινού, οι -καλοί- «Δαίμονες των Εγχόρδων» Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη βρίσκονται σε έναν πυρετό προετοιμασίας ζωντανών εμφανίσεων και καινούριων κομματιών. Οι ιδιαίτερες δοξαριές τους έχουν κερδίσει την προσοχή του κοινού που φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στο «συμφωνικό πανηγύρι» που στήνουν οι String […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Επιστρέφοντας από ένα καλοκαίρι γεμάτο με το χειροκρότημα του κοινού, οι -καλοί- «Δαίμονες των Εγχόρδων» Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη βρίσκονται σε έναν πυρετό προετοιμασίας ζωντανών εμφανίσεων και καινούριων κομματιών.

Οι ιδιαίτερες δοξαριές τους έχουν κερδίσει την προσοχή του κοινού που φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στο «συμφωνικό πανηγύρι» που στήνουν οι String Demons. Οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά για τον εαυτό τους «είμαστε μία μπάντα που παίζει οργανική μουσική και ουσιαστικά δεν ακολουθεί καμία… πεπατημένη, αφού με δύο κλασσικά όργανα περνά από χωράφι σε χωράφι της μουσικής, χωρίς ταμπέλες, περιορισμούς και στεγανά».

Με αφορμή την πρώτη τους εμφάνιση στο «Ρυθμός Stage» στις 26/9, το in.gr μίλησε με τους… μαυρισμένους από τον ήλιο, Κωνσταντίνο και Λυδία για τη νέα σεζόν που ξεκινά και τα σχέδιά τους, ενώ μας αποκάλυψαν και μερικές λεπτομέρειες για τα νέα πράγματα που «μαγειρεύουν»!

Τα είχαμε πει λίγο πριν τη συναυλία σας στην Αθηναϊδα το Μάιο και τα λέμε ξανά λίγο πριν την εμφάνισή σας στο «Ρυθμός Stage». Πώς είναι οι String Demons αυτή την εποχή, σε τι διάθεση σας πετυχαίνουμε;
«Στο «Ρυθμός Stage» κλείνει ένας αρκετά μεγάλος κύκλος καλοκαιρινών συναυλιών, τα «String Demons Summer Concerts», όπως τα λέμε, που ξεκίνησε τον Ιούνιο στο Σουφλί και τελείωσε το Σεπτέμβριο στην Πρέβεζα, πριν από λίγες ημέρες δηλαδή! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το πώς πήγαν αυτές και γενικώς είμαστε σε μία πολύ καλή φάση. Έχουμε βέβαια λίγο άγχος για το πώς θα πάει η χώρα, αλλά εντάξει… και ποιος δεν έχει!»

Θα θέλαμε να μας «αποκαλύψετε» αν έχει αλλάξει κάτι για εσάς το διάστημα των τελευταίων αυτών μηνών, αν έχει έρθει περισσότερη αναγνωρισιμότητα, περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις, κ.α.
«Το μόνο που έχει αλλάξει είναι που είμαστε αρκετά πιο μαυρισμένοι και… ζεστοί από το καλοκαίρι! Και ευτυχώς είναι πολλά αυτά που συζητιούνται, που ετοιμάζονται, που έχουν ετοιμαστεί και που σχεδιάζονται γι΄αυτήν τη σεζόν!»

Ενδεχομένως προσδοκούσατε αυτή την επαγγελματική άνοδο, αλλά τώρα που σιγά σιγά παίρνει «σάρκα και οστά», ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας;
«Οι σκέψεις μας περιστρέφονται πάντα γύρω απ’ τη μουσική και τα συναισθήματά μας είναι πολύπλοκα και ταυτοχρόνως συνηθισμένα! Η όποια επαγγελματική άνοδος πρέπει πάντα να συνοδεύεται και από την εξέλιξη και την πρόοδο πάνω σε αυτό που κάνει κανείς. Και νομίζουμε ότι αυτό το πετυχαίνουμε. Αυτό που μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως, είναι ότι βλέπουμε πως ο κόσμος αντιμετωπίζει θερμά και με ενθουσιασμό μία μπάντα που παίζει οργανική μουσική και ουσιαστικά δεν ακολουθεί καμία… πεπατημένη, αφού με δύο κλασσικά όργανα περνά από χωράφι σε χωράφι της μουσικής, χωρίς ταμπέλες, περιορισμούς και στεγανά.»


Τι θυσίες είστε διατεθειμένοι να κάνετε για την Τέχνη σας;
«Θυσίες έχουν σίγουρα γίνει και πάντα θα γίνονται, απλώς μάλλον δεν τις παίρνουμε χαμπάρι! Τα πάντα είναι θέμα ζυγαριάς. Ό, τι και να κάνεις σε αυτή τη ζωή πάντα θα υπάρχουν κάποια πράγματα που θα θυσιάσεις, αλλά και πράγματα ωραία που θα σου συμβούν και θα έρθουν να αντισταθμίσουν τις όποιες θυσίες.»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θα σας συναντήσουμε στην Ηλιούπολη και στο «Ρυθμός Stage». Τι θα μας παρουσιάσετε στη σκηνή του;
«Το stringdemoνικό αυτό live, στο «Ρυθμός Stage» θα είναι ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι»! Με βάση λοιπόν τους μουσικούς «πυλώνες» μας, τη heavy metal, την κλασική και την παραδοσιακή, θα είναι ένα live που θα περιλαμβάνει από heavy metal μέχρι παραδοσιακή, από κλασική μέχρι λαϊκή, από δικά μας κομμάτια μέχρι εκκλησιαστικούς ύμνους, από ρεμπέτικη μέχρι ροκ, παιχνίδια με τον κόσμο, πολύ ρυθμό, τρέλα και φυσικά… έγχορδα!»

Θα μας δώσετε μια… γεύση από το νέο δίσκο που «μαγειρεύετε»;

«Θα σας δώσουμε έναν τίτλο από ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι: Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού σε Ντο Ματζόρε! Και θα σας πούμε ότι, μεταξύ άλλων θα περιέχει λίγο… «Φόβο του Σκοταδιού» και λίγο «Φόβο του Μπαχ»!»

Τι άλλο, δημιουργικό, περιμένουμε από εσάς, τη νέα αυτή σεζόν;

«Έρχεται μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 24 Οκτωβρίου 2015, με τίτλο «200 Κιθάρες παίζουν Χατζιδάκι», όπου θα ανέβουμε στην σκηνή, πραγματικά, με 200 Κιθαριστές, υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη και τη Μάρω Ραζή, για να κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Τα υπόλοιπα και όλα γενικώς τα νέα μας μπορεί να τα μαθαίνει κανείς μπαίνοντας στη σελίδα μας »String Demons» στο facebook.»

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα για εσάς, μέχρι σήμερα…;
«Εργασία, αισιοδοξία, ταπεινοφροσύνη, αυτοπεποίθηση, ανοιχτομυαλιά, αυτοκριτική, όχι εύκολη κριτική, καλοπέραση, κρασί και φαγητό! Και τίποτα απ’ αυτά σε υπερβολικό βαθμό.»

…Και τι είναι αυτό που εύχεστε (και σας το ευχόμαστε) να σας συμβεί
;
«Ευχόμαστε να είμαστε πάντοτε ειλικρινείς και με τους άλλους και με τον εαυτό μας, να αγαπάμε τη μουσική και να μας αγαπάει και αυτή και να μη χάσουμε ποτέ τους String Demons και το γέλιο! Σε εσάς, ευχόμαστε καλή δύναμη και να έχετε μία τέλεια χρονιά! Ευχαριστούμε!»

Πληροφορίες
Oι String Demons θα βρίσκονται στο Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη), το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης στις 22.00. Είσοδος 12 ευρώ (με μπίρα ή κρασί).

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024