Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bug αναβάλλει την διάθεση του WatchOS 2.0 για το Apple Watch

Bug αναβάλλει την διάθεση του WatchOS 2.0 για το Apple Watch

Σε άγνωστη δυσλειτουργία αποδίδεται η απόφαση της Apple να μην διανείμει στις 16 Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της στις 9 Σεπτεμβρίου την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος στο οποίο βασίζεται το «έξυπνο» ρολόι της. Το Apple Watch θα αποκτήσει «σύντομα» πάντως, το Watch OS 2.0 με τα apps που αναπτύχθηκαν ειδικά γι'αυτό.

Σε άγνωστη δυσλειτουργία αποδίδεται η απόφαση της Apple να μην διανείμει το watch OS 2 για το Apple Watch στις 16 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της στις 9 Σεπτεμβρίου. H νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος στο οποίο βασίζεται το «έξυπνο» ρολόι της Apple θα διατεθεί «σύντομα» και θα φέρει apps που αναπτύχθηκαν ειδικά γι’αυτό, ώστε να εκτελούνται ταχύτερα και απρόσκοπτα.

Η νέα έκδοση είναι γνωστό ότι θα προσφέρει στους κατόχους του περίφημου Apple Watch περισσότερες επιλογές για το θέμα που κοσμεί την πρόσοψη του ρολογιού: ζωντανές εικόνες που δείχνουν πώς αλλάζει η όψη σε δημοφιλή αξιοθέατα μέσα σε ένα 24ωρο, υπό μορφή video time-lapse, επιλογή αγαπημένης φωτογραφίας και εναλλαγή φωτογραφιών στο ρολόι κάθε φορά που ο χρήστης σηκώνει το χέρι που το φοράει.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι αλλαγές στα λεγόμενα Complications. Πρόκειται για σύντομες χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να συνδυαστούν στην ίδια οθόνη με έξυπνο τρόπο: έτσι για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί με μια ματιά να δει την είδηση της ημέρας από το ειδησεογραφικό app της επιλογής του, την ώρα, την ώρα στον τόπο προορισμού όταν στο πρόγραμμά του προβλέπεται αναχώρηση και την θερμοκρασία. Γυρίζοντας το crown, ο χρήστης θα μοιάζει να ταξιδεύει στο χρόνο, για να θυμηθεί ή να ενημερωθεί για τις προβλέψεις: θα αλλάξει ο καιρός κατά το απογευματινό ραντεβού, πού ήμουν χτες τέτοια ώρα κ.ά.

Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή που φέρνει το WatchOS 2 είναι τα λεγόμενα native apps, εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για να τρέχουν στο ρολόι, όχι στο ασύρματα συζευγμένο iPhone. Η Apple έχει επίσης παραχωρήσει στους προγραμματιστές την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους αισθητήρες του ρολογιού. Πρακτική ίσως αποδειχτεί η δυνατότητα απόκρισης σε e-mail από το ρολόι, υπαγορεύοντας την απάντηση (όπου υποστηρίζεται η γλώσσα, όχι στην Ελλάδα).

Νέοι τρόποι οργάνωσης των επαφών επινοήθηκαν για την δεύτερη έκδοση του Watch OS 2, όπως η ομαδοποίηση των φίλων. To Digital Touch, η εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει κάτι στην οθόνη του ρολογιού και να το στείλει σε έναν άλλο χρήστη Apple Watch, επιτρέπει στην νέα έκδοση του λειτουργικού να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά χρώματα σε κάθε σκίτσο.

Οι Χάρτες στέλνουν στο Watch πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών (όπου υποστηρίζεται, όχι στην Ελλάδα).

Ακόμα, το Apple Watch θα χρησιμοποιείται περισσότερο ως πορτοφόλι στις χώρες όπου υποστηρίζεται το Apple Pay -το σύστημα πληρωμών της Apple (όχι στην Ελλάδα). Κι αυτό καθώς, οι αμερικανοί χρήστες αποκτούν την δυνατότητα να αξιοποιούν τις κάρτες επιβράβευσης αγορών/πελατών.

Ακόμα, η Siri θα αναλαμβάνει να φέρει περισσότερες πληροφορίες κατ’εντολή του κατόχου του Apple Watch -π.χ. εκκίνηση εφαρμογής γυμναστικής, σύντομη ενημέρωση (Glances), πληροφορίες για την κίνηση, αναζήτηση στο λεξικό ή υπολογισμοί.

Τέλος, το Watch OS 2 θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του Activation Lock στο ρολόι, ώστε εάν χαθεί ή κλαπεί μόνο ο κάτοχος του συνδυασμού Apple ID/password στο iCloud να μπορεί να το ενεργοποιήσει ξανά.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024