Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά, θα φτιάξουμε κουμπί Dislike στο FB, επιβεβαιώνει ο Ζάκερμπεργκ

Τελικά, θα φτιάξουμε κουμπί Dislike στο FB, επιβεβαιώνει ο Ζάκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επικεφαλής της πλέον δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε προς έκπληξη όλων ότι το Facebook αποδέχεται την ανάγκη των μελών να εκφράζουν την ενσυναίσθησή τους όταν οι αναρτήσεις Φίλων και Σελίδων έχουν θλιβερό περιεχόμενο ή αφορούν κατακριτέες πράξεις. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε όμως ένα εργαλείο όπου τα Dislike θα ενοχλούν, είπε ο νεαρός μεγιστάνας.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επικεφαλής της πλέον δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε προς έκπληξη όλων ότι το Facebook αποδέχεται την ανάγκη των μελών να εκφράζουν την ενσυναίσθησή τους, όταν οι αναρτήσεις Φίλων και Σελίδων έχουν θλιβερό περιεχόμενο ή αφορούν σε επικριτέες πράξεις. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε όμως ένα εργαλείο όπου τα Dislike θα ενοχλούν, είπε ο νεαρός μεγιστάνας. Δεν θέλουμε να γίνει το Dislike ένας μηχανισμός με τον οποίο οι χρήστες θα καταψηφίζουν τις αναρτήσεις άλλων χρηστών.

#AskMark: Are there plans for more options than just a «Like» button? from Facebook on Vimeo.

Αντιθέτως, σημείωσε ο ιδρυτής του Facebook, το κουμπί αυτό θα χρησιμοποιείται για τις φορές που δεν επιθυμεί κάποιος να πατήσει like σε αναρτήσεις με «θλιβερό» περιεχόμενο -αναφερόμενος ενδεικτικά στο θέμα των προσφύγων ή στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Ο Ζάκερμπεργκ αναγνώρισε ότι το Dislike ήταν αίτημα πολλών χρηστών επί χρόνια και είπε «επιτέλους, σας ακούσαμε». Νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2014 ο ίδιος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουμπιού Dislike, δίπλα στο περίφημο Like της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. «Με το Dislike, θα προωθούσαμε το κακό, την υποτίμηση των αναρτήσεων των μελών μας», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε πει ο Μαρκ μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Ζάκερμπεργκ είχε επίσης πει ότι «Όσοι ζητούσαν το Dislike, ήθελαν να υποδείξουν κάτι κακό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό. Δεν θα φτιάξουμε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται ένας μηχανισμός ψηφοφορίας στο Facebook για να χαρακτηρίζει καλά ή άσχημα τα post -δεν τους προσθέτει αξία, δεν προσφέρει κάτι καλό στην κοινότητα».

Υπάρχουν πολλές φορές που μοιραζόμαστε λυπηρά γεγονότα από την ζωή μας, είπε σε εκδήλωση στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότιόταν αισθάνεστε «άσχημα», δεν θα έπρεπε να σας κάνουν Like!Υπάρχουν όμως τρόποι να εκφραστούν αυτά τα συναισθήματα, αφού μπορείς πάντα να γράψεις ένα σχόλιο. «Το Like είναι ένας εξαιρετικά απλός μηχανισμός για να εκφράσεις κάτι», είπε ο νεαρός Μαρκ.

Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση του Facebook αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς από τις δηλώσεις του επικεφαλής του, δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς να εμφανίζεται παντού το κουμπί Dislike όπως συμβαίνει με το κουμπί Like. Η υπηρεσία έχει δείξει ότι μπορεί να διακρίνει το ύφος των αναρτήσεων και των σχολίων, από το διαβόητο πείραμά της που προκάλεσε γενική κατακραυγή αφού επιχείρησε να επηρεάσει τα συναισθήματα των χρηστών εν αγνοία τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024