Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο καινοτόμες ήταν οι ελληνικές επιχειρήσεις την περίοδο 2012-2014;

Πόσο καινοτόμες ήταν οι ελληνικές επιχειρήσεις την περίοδο 2012-2014;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις, με αναφορά στην τριετία 2012-2014. Η έρευνα διενεργείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις, με αναφορά στην τριετία 2012-2014. Η έρευνα διενεργείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για την επίσημη στατιστική έρευνα (Community Innovation Survey), η οποία διεξάγεται την ίδια περίοδο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στην παραγωγή δεικτών για την Καινοτομία στις επιχειρήσεις.

Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο δείγμα της έρευνας και έχουν λάβει πρόσκληση συμμετοχής από το ΕΚΤ, καλούνται να συμπληρώσουν έγκαιρα το ερωτηματολόγιο της έρευνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αξιόπιστη καταγραφή και παραγωγή επίσημων στατιστικών δεικτών σε έναν τομέα κρίσιμο για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Η σημασία της έρευνας για την Καινοτομία είναι μεγάλη καθώς καταγράφει τη δυναμική της χώρας και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας. Παράγονται δείκτες για το ποσοστό καινοτομίας της χώρας και ειδικά για τους τέσσερεις τύπους καινοτομίας, καινοτομία προϊόντος, καινοτομία διαδικασίας, οργανωσιακή καινοτομία και καινοτομία μάρκετινγκ. Επιπλέον, καταγράφονται οι καινοτομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων, η εισαγωγή νέων προϊόντων στην επιχείρηση και στην αγορά, ο ρόλος του κρατικού τομέα για την υποστήριξη της καινοτομίας μέσω των κρατικών συμβάσεων, οι συνεργασίες, οι περιβαλλοντικές πρακτικές, οι στρατηγικές και τα εμπόδια που συναντούν οι επιχειρήσεις για την ανάπτυξη καινοτομιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποστέλλονται στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) με σκοπό τη δημοσίευσή τους στην ευρωπαϊκή στατιστική βάση της και την αξιοποίησή τους στη δημιουργία διεθνών εκδόσεων και αναλύσεων.

Το ΕΚΤ υλοποιεί την παραγωγή των επίσημων στατιστικών δεικτών Καινοτομίας για την Ελλάδα μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας για την Ελλάδα δημοσιεύονται από το ΕΚΤ στον δικτυακό τόπο http://metrics.ekt.gr/statistika-etak καθώς και σε ειδικές εκδόσεις με αναλύσεις σε κλαδικό και γεωγραφικό επίπεδο.

Η τρέχουσα έρευνα αναφέρεται στην περίοδο της τριετίας 2012 έως και 2014 και διεξάγεται σε δείγμα 6.000 και πλέον επιχειρήσεων.

Στη διεύθυνση http://metrics.ekt.gr/el/statistika-etak/meletes υπάρχει διαθέσιμη η έκδοση του ΕΚΤ για τους δείκτες καινοτομίας των ελληνικών επιχειρήσεων που προέκυψαν από την περσινή έρευνα για την Καινοτομία με αναφορά στην περίοδο 2010-2012, καθώς και οι ειδικές εκδόσεις για τους κλάδους Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Τροφίμων & Ποτών και τον Φαρμακευτικό κλάδο. Οι παραπάνω μελέτες παρουσιάζονται και στο αφιέρωμα του τεύχους 99 του περιοδικού «Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία» του ΕΚΤ (http://kainotomia.ekt.gr/issue/2015/99).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024