Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώρο ένα αυτοκίνητο για την ασφάλεια στην αυτοκίνηση, από την Intel

Δώρο ένα αυτοκίνητο για την ασφάλεια στην αυτοκίνηση, από την Intel

Την εύκολη και απλή δικτύωση στο αυτοκίνητο επιζητούν οι οδηγοί αυτοκινήτων, ωστόσο πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις έχουν αναδείξει σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας -ενδεικτική είναι η επίδειξη χάκινγκ σε ένα σύγχρονο Jeep Cherokee. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές,  η Intel ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής Εξέτασης Ασφάλειας Αυτοκίνησης (Automotive Security Review Board - ASRB), η οποία απαρτίζεται από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας οχημάτων.

Την εύκολη και απλή δικτύωση στο αυτοκίνητο επιζητούν οι οδηγοί αυτοκινήτων, ωστόσο πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις έχουν αναδείξει σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας -ενδεικτική είναι η επίδειξη χάκινγκ σε ένα σύγχρονο Jeep Cherokee.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές, η Intel ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής Εξέτασης Ασφάλειας Αυτοκίνησης (Automotive Security Review Board – ASRB), η οποία απαρτίζεται από ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας οχημάτων.

Δείτε ένα βίντεο της Intel για τις προκλήσεις της ασφάλειας στο δικτυωμένο αυτοκίνητο:

  • Στο περιστατικό χάκινγκ που προαναφέραμε, δύο μηχανικοί σε ρόλο χάκερ κατάφεραν να ελέγξουν από απόσταση το ραδιόφωνο και τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου, εκμεταλλευόμενοι την σύνδεση κινητής τηλεφωνίας του οχήματος στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του, ο οποίος συνδέεται με πλήθος άλλων υπομονάδων στο όχημα. Το κυριότερο ήταν ότι κατάφεραν να ελέγξουν τον κινητήρα του Jeep, από απόσταση 16 χιλιομέτρων. Ο οδηγός είδε το Jeep να μειώνει ταχύτητα και τελικά να σταματά, ενώ από τον καθρέπτη έβλεπε να πλησιάζει απειλητικά ένα φορτηγό, οπότε άρπαξε το τηλέφωνό του και επικοινώνησε με τους επιτυχημένους χάκερ. Το σχετικό βίντεο δημοσιεύεται στην διεύθυνση http://video.wired.com/watch/hackers-wireless-jeep-attack-stranded-me-on-a-highway

Συμμετέχετε με δώρο ένα αυτοκίνητο

Οι ερευνητές της ASRB θα διεξάγουν έρευνες κυβερνο-ασφάλειας πάνω στην πλατφόρμα αυτοκίνησης της Intel. Το μέλος με τη σημαντικότερη συμβολή, θα λάβει ως επιβράβευση ένα καινούριο αυτοκίνητο. Στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής, η Intel δέχεται συμμετοχές.

  • Ξέρατε ότι… Απαιτείται να μεταβούμε στα δίκτυα 5G, πέμπτης γενιάς για να γίνει εφικτή η επικοινωνία μέσω και μεταξύ των αυτοκινήτων και αυτή είναι μια πρόκληση στο δρόμο προς το 5G. Το αυτοκίνητό μας θα πρέπει να μπορεί να επικοινωνήσει με τα αυτοκίνητα που προηγούνται ή ακολουθούν ή ακόμα και με ένα όχημα που κινείται δύο χιλιόμετρα μπροστά. Ακόμα κι αν οδηγός δεν χρειάζεται αυτή την επικοινωνία, το όχημα μπορεί να αξιοποιεί μια πληροφορία, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα προπορευόμενα οχήματα. Προς το παρόν, η επικοινωνία από όχημα σε όχημα ή μέσω οχημάτων δεν είναι εφικτή.

Η Intel επίσης δημοσίευσε την πρώτη έκδοση μιας ειδικής μονογραφίας που εξετάζει τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την κυβερνο-ασφάλεια στην αυτοκίνηση, η οποία θα ανανεώνεται, καθώς νέα ευρήματα της ASRB θα προκύπτουν. Μπορείτε να μελετήσετε τις βέλτιστες πρακτικές που προτείνει η Intel Security:

Διαβάστε περισσότερα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία πληροφορικής στην προσπάθειά της να επεκταθεί στον τομέα του αυτοκινήτου στο tech.in.gr ή, επισκεφτείτε το in.gr Αυτοκίνητο!

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024