Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου θα θαυμάσουν μια ολική έκλειψη Σελήνης καθώς η σκιά της Γης καλύπτει το φεγγάρι. Στη Σελήνη, όμως, το φαινόμενο θα είναι ορατό ως ολική έκλειψη Ηλίου.

Animation που δημιουργήθηκε στο Στούντιο Επιστημονικής Απεικόνισης της NASA δίνει στους γήινους τη μοναδική ευκαιρία να δουν την έκλειψη όπως θα εξελιχθεί στη Σελήνη -συγκεκριμένα, στην πλευρά της Σελήνης που κοιτάζει μόνιμα προς τη Γη.

Καθώς η Γη μπαίνει ακριβώς ανάμεσα στο φεγγάρι και τον Ήλιο, η σιλουέτα της κρύβει τον δίσκο του μητρικού άστρου.

Την ώρα μηδέν, ένας δακτύλιος από κοκκινωπό φως εμφανίζεται στην περίμετρο της Γης. Είναι το ηλιακό φως που περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα, διαθλάται και φτάνει μέχρι τη Σελήνη. Όπως το λέει η NASA, είναι «το άθροισμα όλων των ανατολών και των δύσεων» που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή στον πλανήτη.

Η έκλειψη της 28ης Σεπτεμβρίου θα είναι ορατή από την Ελλάδα ως ολική έκλειψη, όμως οι μόνοι που θα μπορέσουν να την απολαύσουν θα είναι οι ξενύχτηδες: σύμφωνα με το TimeAndDate.com, η σκιά της Γης θα αρχίσει να καλύπτει τον σεληνιακό δίσκο στις 04.07. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 05.47 και θα τελειώσει στις 07.23.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr