Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα ρομποτικής και αρχιτεκτονικής με LEGO στo νεότευκτο moraitis blast lab

Μαθήματα ρομποτικής και αρχιτεκτονικής με LEGO στo νεότευκτο moraitis blast lab

Ένα εργαστήριο όπου θα διεξαχθούν δύο ανεξάρτητοι κύκλοι μαθημάτων ρομποτικής και αρχιτεκτονικής σε παιδιά ηλικίας από 8 μόλις ετών δημιουργεί η Σχολή Μωραϊτη σε συνεργασία με τον γνωστό σχεδιαστή ρομποτικής Βασίλη Χρυσανθακόπουλο. Τα μαθήματα δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά που φοιτούν στην Σχολή.

Η Σχολή Μωραΐτη, σε συνεργασία με την blast (build and learn art • science • technology) του κορυφαίου σχεδιαστή ρομποτικής Βασίλη Χρυσανθακόπουλου, δημιουργεί στις εγκαταστάσεις της έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό πολυχώρο, το moraitis blast lab. Πρόκειται για ένα εργαστήριο όπου θα διεξαχθούν δύο ανεξάρτητοι κύκλοι μαθημάτων ρομποτικής και αρχιτεκτονικής, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 8 μόλις ετών. Η Σχολή θα αρχίσει να δέχεται τους πρώτους μαθητές τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο βασικός κορμός των προγραμμάτων του lab αποτελείται από τους παρακάτω ανεξάρτητους κύκλους μαθημάτων:

  • blast robotics design (εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO® MINDSTORMS®, για παιδιά 8-16 ετών)
  • blast module (αρχιτεκτονική με LEGO®, για παιδιά 8-12 ετών)

Ανανέωση: Επιπλέον, με αφορμή την επιστροφή στα θρανία, το moraitis blast lab σας προσκαλεί στη δράση «Μικροί Επιστήμονες με τη Σχολή Μωραΐτη», που θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 5 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, 11.00 – 18.00, στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα. Tα διαδραστικά εργαστήρια Φυσικών Επιστημών θα πραγματοποιούνται στον 1ο όροφο, δίπλα από το κατάστημα Lapin ενώ η το εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον 1ο όροφο, δίπλα από το ζαχαροπλαστείο Δέσποινα. Απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 7-12 ετών, από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα, η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κάποιος εξοπλισμός από την μεριά των συμμετεχόντων.

Ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το moraitis blast lab θα είναι ανοιχτό σε επισκέψεις άλλων σχολείων, θα προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και θα προετοιμάζει μαθητές για διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής. Στην Ελλάδα έχει ήδη διεξαχθεί διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού:

Από την άλλη, είναι θλιβερά ορισμένα γεγονότα:

Διαβάστε στο tech.in.gr περισσότερα για την δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με την τεχνολογία:

Ο στόχος του moraitis blast lab είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα ερεθίσματα και μέσα προκειμένου να εμπνευστούν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες, να υιοθετήσουν έναν επιστημονικό τρόπο λειτουργίας και σκέψης, αλλά και να ανακαλύψουν τα πολλαπλά ταλέντα τους και να επενδύσουν σε αυτά.

Tο Σάββατο 9 Μαΐου 2015 διοργανώθηκε από την Σχολή Μωραϊτη στο πρώτο διαδικτυακό «International ROBOT MAK3R Day», όπου ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος έδειξε γιατί τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα παίζοντας με ρομπότ και γιατί οι διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν ιδιαίτερη αξία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024