Μία δωρεάν εφαρμογή, που θα παρουσιαστεί από την devolo στα πλαίσια της IFA 2015, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να καθορίσει το τέλειο σημείο τοποθέτησης ενός WiFi Repeater για αναμετάδοση του ασύρματου σήματος. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα γενικού ελέγχου της απόδοσης του ασύρματου οικιακού δικτύου. Επαρκεί άραγε η ασύρματη κάλυψη για το δωμάτιο των παιδιών, ή πρέπει να επέμβει κάποιος τεχνικός; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα παρόμοια ζητήματα δίνει το νέο devolo WiFi app.

Μετά τη λήψη της εφαρμογής από το Google Play ο χρήστης καθοδηγείται βήμα προς βήμα μέσα από τη διαδικασία: Αρχικά γίνεται σύνδεση με τον router. Στη συνέχεια, το αντίστοιχο smartphone του χρήστη θα πρέπει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον router, ενώ μια οθόνη ενημερώνει με πληροφορίες, σχετικά τη δύναμη του ασύρματου σήματος. Μόλις η εφαρμογή εντοπίσει το σημείο βέλτιστης τοποθέτησης του WiFi Repeater, το κινητό τηλέφωνο δονείται. Ο χρήστης μπορεί τώρα να εντοπίσει την πλησιέστερη πρίζα και να βάλει εκεί σε λειτουργία κάποιον υφιστάμενο ή έναν νέο WiFi Repeater. Όποιος θέλει γενικές πληροφορίες για το ασύρματο σήμα στο χώρου, υπάρχει ένα δεύτερο μενού που τον ενημερώνει κατάλληλα. H εφαρμογή ενημερώνει σχετικά με την τρέχουσα απόδοση του WiFi, ενώ σε περίπτωση κακής απόδοσης, το app κάνει προτάσεις βελτίωσης.

Επισκέπτες, διανομείς και δημοσιογράφοι θα μπορούν να πάρουν μία πρώτη γεύση της εφαρμογής κατά τη διάρκεια παρουσίασης της στην IFA 2015 στο Hall 3.2, στο περίπτερο 225 της devolo.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr