Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Αστράγαλος» και «Αποστολή στο Παρίσι»

«Ο Αστράγαλος» και «Αποστολή στο Παρίσι»

Δυο νέες εκδόσεις από τις σειρές Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία και Σύγχρονοι Κλασικοί των εκδόσεων Πατάκη, ήρθαν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ο λόγος για τα βιβλία Αποστολή στο Παρίσι και Ο Αστράγαλος των Άλαν Φερστ (σε μετάφραση Αντώνη Καλοκύρη) και Αλμπερτίν Σαρραζέν (σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου), αντίστοιχα, τα οποία έχουν λάβει θερμή υποδοχή και εξαιρετικές κριτικές. […]

Δυο νέες εκδόσεις από τις σειρές Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία και Σύγχρονοι Κλασικοί των εκδόσεων Πατάκη, ήρθαν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο λόγος για τα βιβλία Αποστολή στο Παρίσι και Ο Αστράγαλος των Άλαν Φερστ (σε μετάφραση Αντώνη Καλοκύρη) και Αλμπερτίν Σαρραζέν (σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου), αντίστοιχα, τα οποία έχουν λάβει θερμή υποδοχή και εξαιρετικές κριτικές.

Αποστολή στο Παρίσι (σελίδες 400)

Στο Παρίσι τα βράδια του Σεπτέµβρη µπορεί να είναι ζεστά, υπερβολικά ήπια και, εξαιτίας της ιδιαίτερης µαγείας της πόλης, ακαταµάχητα γοητευτικά. Το φθινόπωρο του έτους 1938 ξεκίνησε κάτω από αυτές ακριβώς τις καιρικές συνθήκες και στα αίθρια των καλύτερων καφέ, στα διάσηµα εστιατόρια, στα επίσηµα δείπνα, όπου όλοι επιθυµούσαν να παρευρίσκονται, οι συζητήσεις ήταν, κατ’ ανάγκη, ζωηρές και πνευµατώδεις: αφορούσαν τη µόδα, το σινεµά, τον έρωτα, την πολιτική, όπως –ναι, κάποιες στιγµές– και την πιθανότητα µιας πολεµικής σύρραξης… Ο Φρέντρικ Σταλ, κινηµατογραφικός αστέρας του Χόλλυγουντ, ταξιδεύει στο Παρίσι για τις ανάγκες των γυρισµάτων της νέας του ταινίας. Οι ναζί παρακολουθούν τις κινήσεις του. Η χρονική περίοδος είναι επικίνδυνη, δύσκολη και ταυτόχρονα σαγηνευτική: η Ευρώπη ετοιµάζεται να εκραγεί και οι Παριζιάνοι ζουν την κάθε ηµέρα σαν να µην υπάρχει αύριο. Καθώς τα γυρίσµατα της ταινίας εξελίσσονται, ο Σταλ παρασύρεται σε έναν κρυφό κόσµο ξένων ανταποκριτών, διπλωµατικών αξιωµατούχων και κατασκόπων κάθε είδους, που απλώνεται από τα µπιστρό του Παρισιού στα σοκάκια του Μαρόκου• από ένα ουγγρικό κάστρο στη Νύχτα των Κρυστάλλων και στην τροµακτική καρδιά του Τρίτου Ράιχ. Συναρπαστικό, µε µια ατµόσφαιρα και ένα πάθος που µένουν αξέχαστα στον αναγνώστη, το νέο µυθιστόρηµα του συγγραφέα των Κατασκόπων των Βαλκανίων αποτελεί την απόλυτη τοιχογραφία µιας δραµατικής εποχής και το πλέον πανοραµικό και μεγαλόπνοο έργο του Άλαν Φερστ ως σήµερα.

Ο Αστράγαλος (σελίδες 256)

Ο Αστράγαλος –στην πραγματικότητα Το κάταγμα στον αστράγαλο– είναι το χρονικό μιας απόδρασης από τις γυναικείες φυλακές και μια ιστορία επιβίωσης. Σωματικός και ψυχικός πόνος, συντροφικότητα, συνενοχή, συνωμοτικότητα, έρωτας, προδοσία: ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, όπου η αναμονή μοιάζει με παραλήρημα. Το βιβλίο έγινε μύθος στη δεκαετία του ’60 – όχι μόνο για την περιγραφή μιας ζωής στο περιθώριο, αλλά και για τη γλώσσα, για τη χάρη του ύφους. Η Αλμπερτίν Σαρραζέν θεωρήθηκε ο θηλυκός Ζαν Ζενέ, απέσπασε εξαίσιες κριτικές, από τον Nouvel Observateur μέχρι τις χριστιανικές εφημερίδες, και το 1968 έγινε ηρωίδα κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστές τη Μαρλέν Ζομπέρ και τον Χορστ Μπούχολτς. Μια καινούρια διασκευή του βιβλίου προβλήθηκε τον Απρίλιο του 2015 με πρωταγωνίστρια τη Λεϊλά Μπεχτί.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024