Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισθητήρας της LG προσαρτάται στις οικιακές συσκευές και τις ελέγχει

Αισθητήρας της LG προσαρτάται στις οικιακές συσκευές και τις ελέγχει

Στην προσεχή ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας IFA 2015, η LG θα επιχειρήσει άλλη μια φορά να κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το «έξυπνο σπίτι», παρουσιάζοντας μια λύση που θα μεταφέρει κάποιες δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία των οικιακών λευκών συσκευών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Στην προσεχή ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας IFA 2015, η LG θα επιχειρήσει άλλη μια φορά να κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το «έξυπνο σπίτι», παρουσιάζοντας μια λύση που θα μεταφέρει κάποιες δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία των οικιακών λευκών συσκευών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Το περίπτερο της LG βρίσκεται στην Αίθουσα 18 της Messe Berlin, στην IFA 2015 που διεξάγεται από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2015 στο Βερολίνο.

Η LG θα παρουσιάσει τον «έξυπνο» αισθητήρα και νέα προϊόντα Smart Home βασισμένα στο πρότυπο AllJoyn στην IFA 2015. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο αισθητήρας SmartThinQ της LG μπορεί να μετατρέψει πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε «έξυπνες», αφού προσαρτηθεί επάνω τους.

Επίσης, η LG θα παρουσιάσει έναν «έξυπνο» φούρνο κι ένα «έξυπνο» κλιματιστικό, τα οποία θα είναι συμβατά με την τεχνολογία AllJoyn, μία ανοιχτή πλατφόρμα για το επονομαζόμενο Ιnternet of Things (IoT), που προδιαγράφεται από την Allseen Alliance.

Ο αισθητήρας SmartThinQ είναι μία συσκευή με κυκλικό σχήμα, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, και να λαμβάνει διάφορες πληροφορίες για τις δονήσεις ή την θερμοκρασία τους και στη συνέχεια να τις μεταδίδει στην εφαρμογή SmartThinQ στο smartphone του χρήστη.

  • Αν, για παράδειγμα, ο αισθητήρας προσαρτηθεί στην πόρτα ενός απλού πλυντηρίου ρούχων, το μετατρέπει αυτόματα σε «έξυπνο» που ειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης.
  • Ένας αισθητήρας SmartThingQ πάνω σε ένα ψυγείο θα ενημερώσει τον χρήστη μέσω του smartphone του για τα τρόφιμα που αναμένεται να χαλάσουν βάσει της ημερομηνίας λήξης τους. Ο αισθητήρας μπορεί επιπλέον να συλλέγει διάφορες πληροφορίες, όπως πόσες φορές ανοίγει η πόρτα, ακόμα και όταν ο χρήστης λείπει.
  • Ομοίως, όταν το SmartThinQ προσαρτάται επάνω σε ένα κλιματιστικό ή κάποια άλλη οικιακή συσκευή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό τους μέσω smartphone και της εφαρμογής SmartThingQ.

Το AllJoyn είναι μία συλλογική πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, που επιτρέπει στις συσκευές και τις εφαρμογές να ‘αναγνωρίζονται’ μεταξύ τους και να επικοινωνούν. Προωθείται από τα μέλη της Allseen Alliance, που ξεπερνούν τις 180 εταιρείες.

Δείτε γιατί επιλέγουν το ανοικτό AllJoyn τα μέλη αυτής της συμμαχίας:

Ο νέος φούρνος Smart Lightwave Oven της LG είναι επίσης συμβατός με το AllJoyn και επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν, να αναβαθμίζουν και να μοιράζονται συνταγές με φίλους μέσω των φορητών συσκευών τους.

  • Ο «έξυπνος» αυτός φούρνος διαθέτει λειτουργία Wi-Fi, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone του προκειμένου να ρυθμίσει το πρόγραμμα μαγειρέματος, τη θερμοκρασία και το χρόνο για ένα συγκεκριμένο φαγητό.

Ο φούρνος Smart Lightwave Oven διαθέτει επιπλέον λειτουργία αυτόματης διάγνωσης προβλημάτων, προκειμένου να εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία, και επιπρόσθετα βοηθά στην αντιμετώπισή τους με την αναζήτηση λύσεων και πληροφοριών για την επισκευή τους διαδικτυακά, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης της LG.

  • Τέλος, «έξυπνο» χαρακτηρίζεται το νέο κλιματιστικό της LG που μπορεί να ειδοποιεί τον χρήστη για την απαραίτητη αλλαγή του φίλτρου αέρα και να ρυθμιστεί από απόσταση μέσω smartphone.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024