Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Google ιδρύει την Alphabet, «ομπρέλα» όλων των δραστηριότητων της

Η Google ιδρύει την Alphabet, «ομπρέλα» όλων των δραστηριότητων της

Στην ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, την Alphabet, προχωρά ο ιντερνετικός κολοσσός της Google, σε μία κίνηση αναδιάρθρωσης που είναι μεταξύ άλλων και σήμα στους επενδυτές που επιθυμούσαν πιο «σαφή» διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του πρωτοποριακού ομίλου. Οι παραδοσιακές και πιο κεντρικές (και κερδοφόρες) δραστηριότητες της Google θα λειτουργούν υπό την ίδια, ενώ οι πιο πειραματικές και φιλόδοξες διαμέσου της Alphabet.

Στην ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, την Alphabet, προχωρά ο ιντερνετικός κολοσσός της Google, σε μία κίνηση αναδιάρθρωσης που είναι μεταξύ άλλων και σήμα στους επενδυτές που επιθυμούσαν πιο «σαφή» διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του πρωτοποριακού ομίλου.

Οι παραδοσιακές και πιο κεντρικές (και κερδοφόρες) δραστηριότητες της Google θα λειτουργούν υπό την ίδια, ενώ οι πιο πειραματικές και φιλόδοξες διαμέσου της Alphabet (η οποία και θα είναι ουσιαστικά εταιρεία holding).

O ιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και ο ινδικής καταγωγής πρώτος αντιπρόεδρος Σουντάρ Πιτσάι θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Google Inc.

Ο δεύτερος συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν θα γίνει πρόεδρος της Alphabet και ο τωρινός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας μητρικής εταιρείας.

Υπό την, θυγατρική πλέον, Google Inc θα λειτουργεί το Google, τo YouTube, το Google Play, το Android και το Google Maps.

Κάτω από την ομπρέλα της Alphabet θα λειτουργούν τα πιο φιλόδοξα Calico (που ασχολείται με την έρευνα στον τομέα υγείας), Google X (που είναι πιο γνωστό για το σχέδιο για «έξυπνα αυτοκίνητα»), το Google Fiber (που ασχολείται με την ανάπτυξη δικτύων), το Nest (που η Google αγόρασε το 2013) και το Google Ventures (που ασχολείται με επενδύσεις σε start up).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024