Στην ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, την Alphabet, προχωρά ο ιντερνετικός κολοσσός της Google, σε μία κίνηση αναδιάρθρωσης που είναι μεταξύ άλλων και σήμα στους επενδυτές που επιθυμούσαν πιο «σαφή» διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του πρωτοποριακού ομίλου.

Οι παραδοσιακές και πιο κεντρικές (και κερδοφόρες) δραστηριότητες της Google θα λειτουργούν υπό την ίδια, ενώ οι πιο πειραματικές και φιλόδοξες διαμέσου της Alphabet (η οποία και θα είναι ουσιαστικά εταιρεία holding).

O ιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και ο ινδικής καταγωγής πρώτος αντιπρόεδρος Σουντάρ Πιτσάι θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Google Inc.

Ο δεύτερος συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν θα γίνει πρόεδρος της Alphabet και ο τωρινός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας μητρικής εταιρείας.

Υπό την, θυγατρική πλέον, Google Inc θα λειτουργεί το Google, τo YouTube, το Google Play, το Android και το Google Maps.

Κάτω από την ομπρέλα της Alphabet θα λειτουργούν τα πιο φιλόδοξα Calico (που ασχολείται με την έρευνα στον τομέα υγείας), Google X (που είναι πιο γνωστό για το σχέδιο για «έξυπνα αυτοκίνητα»), το Google Fiber (που ασχολείται με την ανάπτυξη δικτύων), το Nest (που η Google αγόρασε το 2013) και το Google Ventures (που ασχολείται με επενδύσεις σε start up).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr