Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμάνοι και εξωγήινοι στη Βαυαρία: Κύκλος σε χωράφι συναρπάζει

Σαμάνοι και εξωγήινοι στη Βαυαρία: Κύκλος σε χωράφι συναρπάζει

Ένα εντυπωσιάκο, ακριβέστατο και πανέμορφο (από αέρος) «αγρογλυφικό» έχει γίνει η τοπική ατραξιόν σε χωριό της Βαυαρίας: Χωράφι με σιτάρι βρέθηκε μυστηριωδώς κουρεμένο στο σχήμα ενός οκταγώνου μέσα σε κύκλο διαμέτρου 60 μέτρων. Καθώς λίγος μυστικισμός δεν έβλαψε κανέναν, διάφοροι ρομαντικοί επισκέπτονται το χωράφι για να «νιώσουν την ενέργεια» του κύκλου.

Ένα εντυπωσιάκο, ακριβέστατο και πανέμορφο (από αέρος) «αγρογλυφικό» έχει γίνει η τοπική ατραξιόν σε χωριό της γερμανικής Βαυαρίας: Χωράφι με σιτάρι βρέθηκε μυστηριωδώς κουρεμένο στο σχήμα ενός οκταγώνου μέσα σε έναν τεράστιο κύκλο.

Το έργο ανακαλύφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε χωράφι με σιτάρι κοντά στο Μπίμπουργκ του Άλινγκ, ο κύκλος έχει «ζωγραφιστεί» με κόψιμο του σιταριού σε διάμετρο περίπου 60 μέτρων και αφήνοντας στο εσωτερικό του σπαρτά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα οκτάγωνο αστέρι με αρκετά περίτεχνες γραμμές.

Επιλήφθηκε η αστυνομία, η οποία έκανε την κίνηση να δημοσιεύσει φωτογραφία του έργου από ελικόπτερο -με αρκετές δόσεις χιούμορ, εγείροντας στη σχετική ανακοίνωση το ερώτημα αν ευθύνονται…. εξωγήινοι. Μετά τη φωτογραφία όμως, τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

Καθώς λίγος μυστικισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, διάφοροι ρομαντικοί επισκέπτονται έκτοτε το χωράφι για να «νιώσουν την ενέργεια» του κύκλου. Το αγροτικό βαυαρικό τοπίο, οι χαλαροί ρυθμοί της υπαίθρου, ακόμη και το καλοκαίρι κάνουν αρκετούς να αισθάνονται γαλήνη: «Εάν ανοίξει κανείς τον εαυτό του, το αισθάνεται» λέει, για παράδειγμα, μία επισκέπτρια μιλώντας στην Sueddeutsche Zeitung.

Μεταξύ όσων βρίσκουν γαλήνη στον κύκλο δεν βρίσκεται όμως σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.

Το τηλέφωνό του δεν έχει σταματήσει να χτυπά από τότε που διαδόθηκε η ύπαρξη του κύκλου -κάποιοι του ζητούν την άδεια ακόμη και να κοιμηθούν το βράδυ στο χωράφι, ώστε να «νιώσουν καλύτερα την ενέργεια».

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η οικονομική ζημιά για τον αγρότη κυμαίνεται κοντά στα 3.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024