Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To εναλλακτικό Sailfish OS 2.0 ταξιδεύει στην Ινδία

To εναλλακτικό Sailfish OS 2.0 ταξιδεύει στην Ινδία

Σε μια από τις σημαντικότερες αγορές για την κινητή τηλεφωνία, την Ινδία, εισέρχεται το διαφορετικό λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από πρώην αντιρρησίες των Windows Phone εντός της Nokia, πριν η εταιρεία περάσει στα χέρια της Microsoft. Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στην Ινδία, η Intex Technologies θα διαθέσει τα πρώτα smartphone με το Sailfish 2.0 το 2016.

Η Ινδία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές για την κινητή τηλεφωνία, κατά τον Antii Saarnio, επικεφαλής της Jolla. Κι εκεί, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone είναι η Intex Technologies, ο πρώτος, στρατηγικής όπως φαίνεται σημασίας, συνεργάτης των μηχανικών που ανέπτυξαν το Sailfish OS από το MeeGο της Nokia, αρνούμενοι ότι το Windows Phone OS είχε καλύτερες προοπτικές. Η Intex αναμένεται να διαθέσει τα πρώτα smartphone που θα τρέχουν Sailfish 2.0 αργότερα εντός του 2015. Ο ίδιος κατασκευαστής είχε αναλάβει να λανσάρει το Firefox OS στην Ινδία (Intex Sound FX) μέσω ενός εκτενούς δικτύου με 1.100 διανομείς και 80.000 dealer ανά την χώρα, ενώ η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα της σε 90 ακόμα χώρες. Το αναμενόμενο προς το παρόν Sailfish 2.0 προορίζεται και για tablet.

Η αγορά σήμερα κυριαρχείται από το Android και το iOS και οι πιθανότητες για έναν τρίτο παίκτη μοιάζουν μικρές, αν ανακαλέσει κανείς από την μνήμη του άλλες αποτυχημένες απόπειρες, όταν ακόμα και κολοσσοί όπως η Microsoft δυσκολεύονται να προωθήσουν τις δικές τους προτάσεις. Εντούτοις, οι δημιουργοί των εναλλακτικών λειτουργικών συστημάτων -του Firefox OS, του Tizen ή του Sailfish- επιχειρούν να απευθυνθούν σε αγορές που δεν είναι κορεσμένες, και οι δυνητικοί πελάτες θα επέλεγαν την αιρετική αλλά ποιοτική πρότασή τους, εάν συνοδευόταν από σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Κι εκεί, η προοπτική να επιτύχουν φαίνεται να υπάρχει, πατώντας στις περισσότερες περιπτώσεις επάνω στην συμβατότητα με το Android, δηλαδή την δυνατότητα εκτέλεσης app που αναπτύχθηκαν για το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα.

  • Ξέρατε ότι: Τα smartphone Jolla τρέχουν εφαρμογές για Android και Web apps σε HTML5

Τα smartphone της Jolla διατίθενται σε 34 χώρες, μεταξύ των οποίων η Φιλανδία, η Εσθονία, το Καζακστάν, η Ιταλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία και η Ρωσία. Το Jolla και το Other Half του πωλούνται στην Ευρώπη, διαδικτυακά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024