Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πρόωρο τεστ υποβλήθηκε το Cortana app για Android μετά από διαρροή

Σε πρόωρο τεστ υποβλήθηκε το Cortana app για Android μετά από διαρροή

Το app που φέρνει την Cortana των Windows στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των συσκευών με Android ήταν γνωστό ότι θα διατεθεί από την Microsoft μαζί με την διάθεση των Windows 10 -στις 29 Ιουλίου 2015. Εντούτοις, το αρχείο της εφαρμογής εντοπίστηκε online και μάλιστα τέθηκε σε δοκιμή από δημοφιλές τεχνολογικό δικτυακό τόπο, το Ars Technica.

Το app που φέρνει την Cortana των Windows στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των συσκευών με Android ήταν γνωστό ότι θα διατεθεί από την Microsoft μαζί με την διάθεση των Windows 10 -στις 29 Ιουλίου 2015. Εντούτοις, το APK της εφαρμογής εντοπίστηκε online και μάλιστα τέθηκε σε δοκιμή από δημοφιλές τεχνολογικό δικτυακό τόπο, το Ars Technica.

To Ars αναφέρει ότι η Microsoft έχει ήδη επιτρέψει την επιλεκτική δοκιμή της ψηφιακής βοηθού σε πλατφόρμες άλλες πλην των Windows, σε ΗΠΑ και Κίνα και για χρήστες που έχουν εγγραφεί στο Windows Insider Program με συμβατή συσκευή (στην προκειμένη περίπτωση, ένα Nexus 5, Android 5.1).

H Microsoft έχει υποσχεθεί ότι η Cortana, που θα εξυπηρετεί τον χρήστη στον γραφείο ή το σπίτι του στα Windows θα είναι διαθέσιμη και από το τηλέφωνό του -ακόμα και όταν πρόκειται για smartphone με Android ή iPhone.

Ο Πήτερ Μπράιτ, ο συντάκτης του Ars Technica, αναφέρεται αρχικά στις άδειες που χρειάζεται η Cortana για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της: να στέλνει και να διαβάζει τα SMS, να τηλεφωνεί, να ανοίγει την ατζέντα των επαφών, τα ημερολόγια, τους λογαριασμούς κ.ά. Στην συνέχεια, μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες, στην κυκλοφορία στους δρόμους, σε παρακείμενα εστιατόρια ή να ενημερώσει τον χρήστη ότι πρέπει να ετοιμαστεί για το ραντεβού του.

Ο Μπράιτ εντοπίζει τις σημαντικές ομοιότητες αλλά και την ανάλογη απόδοση της Cortana στο Android, διακρίνει όμως και κάποιες αδυναμίες, όπως η αδυναμία πρόσβασης στα e-mail και η συνακόλουθη αδυναμία της να αναγνωρίσει τους αριθμούς που αποδίδονται τα δέματα στις αποστολές με το ταχυδρομείο ή τις αεροπορικές πτήσεις. Επίσης, φαίνεται να απουσιάζει η δυνατότητα να ορίσει τις ώρες που ο χρήστης δεν θέλει να ενοχλείται και συνακόλουθα της δήλωσης εξαιρέσεων από επιλεγμένα πρόσωπα.

Εντούτοις, ο συντάκτης καταλήγει να διερωτάται εάν η Cortana μπορεί πράγματι να αποδειχτεί χρήσιμη σε ένα smartphone με Android, ή τουλάχιστον αμφισβητεί εάν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο από το Google Now, ιδιαίτερα όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί πολλές από τις υπηρεσίες υπό τον Λογαριασμό Google.

Σε κάθε περίπτωση, για να τεθεί σε πραγματική δοκιμασία η Cortana θα πρέπει να περιμένουμε να συμπληρωθεί το παζλ: να κυκλοφορήσουν τα Windows 10 και να φτάσουν στον υπολογιστή μας, όπως και η τελική έκδοση του Cortana app, που σήμερα παραμένει σε beta, παρά την διαρροή του APK.

Διαβάστε περισσότερα για την Cortana στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024