Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναίκες της αποστολής New Horizons

Οι γυναίκες της αποστολής New Horizons

Η ΝΑSΑ εμπιστεύεται τις γυναίκες, καθώς το 25% των επιστημόνων που συμμετέχουν στους «Νέους Ορίζοντες» είναι θηλυκού γένους. Ανάμεσα στις γυναίκες ξεχωρίζει και η ελληνίδα Σίλβια Πρωτόπαπα, που εργάζεται ως ερευνητική επιστήμονας στο Τμήμα Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Σε… γυναικεία υπόθεση έχει αναδειχθεί, τρόπον τινά, η αποστολή της NASA στον Πλούτωνα. Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος New Horizons απαρτίζεται κατά 25% από γυναίκες, όπερ και σημαίνει πως ένας στους τέσσερις επιστήμονες που συντονίζουν την αποστολή είναι θηλυκού γένους.

«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στη NASA, ήμουν η συντριπτική μειοψηφία σε ένα χώρο που κατακλυζόταν σχεδόν αποκλειστικά από άντρες», λέει η φυσικός Φράνσις Μπάνεγκαλ.

Πλέον, η Μπάνεγκαλ αντιμετωπίζει το γεγονός της αύξησης του γυναικείου πληθυσμού των συνάδελφων της… στωικά κι αδιάφορα, με ένα απλό σήκωμα των ώμων της, σαν να λέει «ε, και;»

«Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό [το πόσες πολλές γυναίκες εργάζονται στο πρόγραμμα]», λέει η συνάδελφος της, Κιμ Ενίκο.

«Το συνειδητοποιώ μόνο όταν τύχει και στο κέντρο έλεγχου έχουμε μείνει αποκλειστικά γυναίκες», συνεχίζει μειδιώντας.

Ανάμεσα στις γυναίκες ξεχωρίζει και η ελληνίδα Σίλβια Πρωτόπαπα, που εργάζεται ως ερευνητική επιστήμονας στο Τμήμα Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Όπως τονίζουν όμως οι περισσότερες, «[στην αποστολή New Horizons] έχουν συγκεντρωθεί μερικά από τα πιο ταλαντούχα επιστημονικά μυαλά της ΝΑSΑ. Αυτό είναι που μας φέρνει κοντά».

«Τα κορίτσια πάντα θα εμπνέονται από επιστήμονες και τα αγόρια θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα καταφέρουν να μην κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες όσον αφορά στους χώρους εργασίας», καταλήγει με νόημα η Λέσλι Γιάνγκ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024