Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την παραγωγή αριθμού-ρεκόρ για το επόμενο iPhone ζητά η Apple

Την παραγωγή αριθμού-ρεκόρ για το επόμενο iPhone ζητά η Apple

Ο αριθμός της πρώτης φουρνιάς από το "iPhone 7" γνωστοποιήθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal, με την κατασκευάστρια εταιρεία να φέρεται να ζητά την παραγωγή από τον επόμενο μήνα 85 έως και 90 εκατομμυρίων από το επόμενο smartphone της 4,7 και 5 ιντσών.

Ο αριθμός της πρώτης φουρνιάς από το «iPhone 7» γνωστοποιήθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal, με την κατασκευάστρια εταιρεία να φέρεται να ζητά την παραγωγή από τον επόμενο μήνα 85 έως και 90 εκατομμυρίων από το επόμενο smartphone της 4,7 και 5 ιντσών. H αρχική παραγγελία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ήταν μεταξύ 70-80 εκατομμυρίων το περασμένο έτος, μεταδίδει το Reuters.

Οι προμηθευτές αποκαλύπτουν επίσης ότι τα νέα iPhone θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Force Touch, με την οποία ένα απαλό άγγιγμα διακρίνεται από ένα άγγιγμα με μεγαλύτερη πίεση. Με το Force Touch καθίσταται εφικτή η εκτέλεση περισσότερων εντολών με την αφή και χρησιμοποιείται ήδη στο πρώτο έξυπνο ρολόι της Apple, το Apple Watch (όπως για παράδειγμα, το crop στις φωτογραφίες) αλλά και στο touchpad φορητών MacBook.

Η πληροφορία εντείνει τους φόβους για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια όπου παράγονται τα προϊόντα της Apple, ιδιαίτερα για τις αυξημένες υπερωρίες παρά τις δεσμεύσεις της Apple περί περιορισμού στις 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Η τελευταία αναφορά στις συνθήκες έχει ημερομηνία 1 Απριλίου 2015 και δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Ο ιδρυτής του China Labour Watch, Li Qiang, δηλώνει ευθέως ότι μέχρι να δει την Apple να αλλάζει τις συνθήκες εργασίας στις γραμμές παραγωγής των προϊόντων της δεν θα αγοράζει προϊόν Apple. Θα της κόστιζε 1,9 δισ. το τρίμηνο για να το πράξει. Το εργατικό κόστος 1,6 εκατομμυρίων εργαζομένων στην κατασκευή των προϊόντων της περιορίστηκε στα 3,4 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2014, το 18% των κερδών της ή το 4,4% των εσόδων της, σημειώνει στην καυστική επιστολή του ο Li Qiang.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024