Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Δικαίωμα στη Λήθη και για τους Αμερικανούς, ζητά το Consumer Watchdog

Το Δικαίωμα στη Λήθη και για τους Αμερικανούς, ζητά το Consumer Watchdog

Το περίφημο «Δικαίωμα στη Λήθη» επιζητά και για τους Αμερικανούς μια πολύ ισχυρή ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών.  Το Consumer Watchdog ζητά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει το θέμα και να πράξει αναλόγως.

Το περίφημο «Δικαίωμα στη Λήθη» επιζητά και για τους Αμερικανούς μια πολύ ισχυρή ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Το Consumer Watchdog ζητά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει το θέμα και να πράξει αναλόγως. Το έγγραφο που παραδίδει στην FTC το Consumer Watchdog αφορά ειδικά στην Google, και στην αποτυχία του να δώσει την δυνατότητα να αιτηθούν την διαγραφή παραπομπών σε περιεχόμενο που αφορά στους Αμερικανούς.

Στην Ευρώπη το Δικαίωμα στην Λήθη αφορά την δυνατότητα των χρηστών του Διαδικτύου να ζητούν από τις μηχανές αναζήτησης να διαγράφουν από τα ευρετήριά τους παραπομπές σε πληροφορίες που ανακαλούνται κατά την αναζήτηση με το ονοματεπώνυμο του χρήστη, αφού τεκμηριώσουν ότι πρόκειται για παρωχημένες, ανακριβείς ή άσχετες πληροφορίες.

Πάντως, ο CEO τηςGoogle, ο ΈρικΣμιντείχε επίσης ευθαρσώς δηλώσει πως «εάν έχετε κάτι να κρύψετε, ίσως δεν θα έπρεπε να το έχετε πράξει».

Μπορείτε να διαβάσετε την εκτενή επιστολή του Consumer Watchdog στην FTC στην διεύθυνση http://www.consumerwatchdog.org/resources/ltrftcrtbf070715.pdf

Στις 6 Ιουλίου, η ρωσική Δούμα, το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε σχετική ρύθμιση για τους Ρώσους που θα τεθεί σε ισχύ το 2016 εάν υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με πολύ ευρύτερο ορισμό των περιπτώσεων που αφορά το δικαίωμα στη λήθη online.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024