Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο άστεγος που παίζει πιάνο καλύτερα κι από σολίστα

Ο άστεγος που παίζει πιάνο καλύτερα κι από σολίστα

Πώς ένας άστεγος από τη Φλόριδα έγινε μέσα σε λίγες ημέρες viral στο αμερικανικό Διαδίκτυο και βρήκε δουλειά ως πιανίστας.

Ένας 51χρονος από τη Φλόριδα έχει γίνει… το μουσικό αστέρι στο Internet, το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία, προκείμενου να ορθοποδήσει ξανά στη ζωή του.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια χρήστες του You Tube έχουν δει το βίντεο με τον άστεγο Ντόναλντ Γκούλντ να παίζει πιάνο σε κεντρικό δρόμο μιας αμερικανικής πόλης.

Ο Γκούλντ άρχισε να παίζει κλαρινέτο στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών και συνέχισε να παίζει και μετά την ένταξη του στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Μετά την αποχώρησή του από τους πεζοναύτες, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο Αρμπορ στο Μίσιγκαν, προκειμένου να γίνει καθηγητής μουσικής.

Αναγκάστηκε ωστόσο να εγκαταλείψει τη σχολή, μόλις τρία εξάμηνα πριν από το πτυχίο, γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τα δίδακτρα.

Τελικά παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί, όμως το 1998 η σύζυγός του πέθανε αιφνιδίως και ο ίδιος έπεσε σε κατάθλιψη, στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να χάσει την επιμέλεια του τρίχρονου γιου του.

Ο Γκούλντ είδε τη ζωή του να καταρρέει μετά το θάνατο της γυναίκας του κι έμεινε άστεγος μην έχοντας τρόπο να βιοποριστεί. Περιφερόταν στους δρόμους πολλών πόλεων της πολιτείας της Φλόριδα, αναζητώντας στέγη κι ένα κομμάτι ψωμί, μέχρι που η μοίρα τον έφερε στη Σαρασότα.

Εκτός του κλαρινέτου, ο Γκούλντ είναι ένας υπερ-ταλαντούχος αυτοδίδακτος πολυοργανίστας που παίζει σχεδόν είκοσι μουσικά όργανα, από φλάουτο μέχρι όμποε κι από πίκολο μέχρι τούμπα.

Η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, παραδέχεται πως είναι το πιάνο.

Εδώ που τα λέμε, με τέτοιο επώνυμο, μόνο πιανίστας θα μπορούσε να είναι [σ.σ: ο συνεπώνυμος του, Καναδός Γκλεν Γκούλντ, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες του 20ού αιώνα]…

Κάπως έτσι, κι ενώ περιπλανιόταν στους δρόμους της Σαρασότα, βρήκε ένα παλιό πιάνο. Το έστησε σε ένα κεντρικό δρόμο και ξεκίνησε να παίζει, προσελκύοντας τα βλέμματα (και κυρίως τα ευήκοα ώτα) των περαστικών.

«Κοιμάμαι κάτω από τα αστέρια κάθε βράδυ, εκτός αν βρέχει. Σε κάποιο σημείο σκέφτηκα να στήσω το πιάνο σε ένα πεζοδρόμιο, να βάλω ένα καπέλο πάνω σε αυτό, προσπαθώντας να κερδίσω μερικά λιγοστά χρήματα. Αλλά δεν περίμενα να συμβεί αυτό [σ.σ: την ξαφνική δημοσιότητα που απέκτησε εν μία νυκτί]», λέει ο ίδιος.

Κι επειδή το πραγματικό ταλέντο δεν (πρέπει να) πηγαίνει ποτέ χαμένο, ο ιδιοκτήτης του πιάνο μπαρ Surf Shack τον προσέλαβε και πλέον ο 51χρονος θα παίζει εκεί κάθε βράδυ.

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες φτιάχτηκε μια ιστοσελίδα με σκοπό να μαζέψει χρήματα, μέσω του crown funding, ώστε ο Γκούλντ να τελειώσει τις σπουδές του στη μουσική.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024