Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Minecraft στην Εκπαίδευση

To Minecraft στην Εκπαίδευση

Την τέχνη της εκπαίδευσης με έναν προσφιλή στα παιδιά τρόπο, τον παιγνιώδη τρόπο επιχειρούν να μάθουν δάσκαλοι ανά τον κόσμο. Το ιδιαίτερα δημοφιλές Minecraft, αν και ακατανόητο για πολλούς μεγάλους, μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό, υποστηρίζουν αρκετοί δάσκαλοι. Έτσι, η Microsoft που εξαγόρασε την μικρή εταιρεία ανάπτυξης του «ψηφιακού Lego» βρέθηκε με ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που αποφάσισε να στηρίξει δημιουργώντας την δική του εκπαιδευτική κοινότητα.

Την τέχνη της εκπαίδευσης με έναν προσφιλή στα παιδιά τρόπο, τον παιγνιώδη τρόπο επιχειρούν να μάθουν δάσκαλοι ανά τον κόσμο. Το ιδιαίτερα δημοφιλές Minecraft, αν και ακατανόητο για πολλούς μεγάλους, μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό, υποστηρίζουν αρκετοί δάσκαλοι. Έτσι, η Microsoft που εξαγόρασε την μικρή εταιρεία ανάπτυξης του «ψηφιακού Lego» βρέθηκε με ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που αποφάσισε να στηρίξει δημιουργώντας την δική του εκπαιδευτική κοινότητα, σε συνεργασία με την TeacherGaming LLC

Στην διεύθυνση http://minecrafteducation.tumblr.com/post/122757867730/welcome εκπαιδευτικοί καλούνται να μοιραστούν την εμπειρία τους, και κυρίως το σχέδιο μαθήματος που βασίζεται στο Minecraft. Νωρίτερα, ανακοινώθηκε το MinecraftEdu. Κάποιοι δάσκαλοι αναφέρονται στην σχεδίαση πυλών και την εκμάθηση της λογικής Boolean μέσω του παιχνιδιού, ενώ κάποιοι άλλοι αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με πολλούς ακόμα τρόπους, εκτός της εκμάθησης βασικών αρχών που αφορούν τον προγραμματισμό εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση, τα παιδιά και τον προγραμματισμό στο tech.in.gr

2,5 δισ. δολάρια, χωρίς τους δημιουργούς: Στους κόλπους των Microsoft Studios το Minecraft, εγκαταλείπει ο Notch

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024