Αφήνοντας το στίγμα της στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χρονιάς για τη βιομηχανία της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, η ελληνική αποστολή, με εκπροσώπους από το Corallia και τις εταιρείες-μέλη του gi-Cluster LazyLand, Paspartu, Tamasenco, Trebbble, και Intralot Interactive, επέστρεψε από την Electronic Entertainment Expo.

Με κεντρικό μήνυμα “re:think creativity”, οι εταιρείες παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό, αναδεικνύοντας την έντονη δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών με την υπογραφή “Designed in Greece”.

«Νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετείχαμε στην ελληνική ομάδα της Ε3 με το gi-Cluster. Η τοποθέτηση του ονόματος μιας εταιρείας δίπλα σε γίγαντες της βιομηχανίας είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης συνεργασιών. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με διάφορες εταιρείες από όλο τον κόσμο και να εξερευνήσουμε νέες οδούς για παγκόσμια επέκταση και ανάπτυξη», δήλωσε η Δήμητρα Ταμπαθάνη, Marketing Manager, της LazyLand. Η εταιρεία πρόβαλε το σημαντικό portfolio της, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 10 διεθνείς social gaming τίτλους που βασίζονται σε κλασσικά είδη παιχνιδιών.

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή μας στην Ε3 2015 στο Λος Άντζελες, ευχαριστούμε το gi-Cluster για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία. Οι επαφές με εταιρείες των ΗΠΑ αποτελούν νέες προκλήσεις για την Paspartu στις οποίες θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία», ανέφερε ο Πέτρος Μπαρμπόπουλος, Founder της Paspartu. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στην αμερικάνικη αγορά δύο καινοτόμα προϊόντα, το API™ και το Q.C.C™.

«Ήταν μια εντυπωσιακή και δημιουργική εμπειρία, μέσα από την οποία ο πήχης των προσωπικών μας απαιτήσεων, σχετικά με τους στόχους μας, ανέβηκε πολύ ψηλά. Παράλληλα αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, πως ακόμα και πράγματα που φαντάζουν ανέφικτα, όπως η συμμετοχή στην έκθεση Ε3 που αφορά μια βιομηχανία με ονόματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, μέσα από την συλλογική προσπάθεια του gi-Cluster γίνονται εφικτά», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσομήτσος, CEO & Founder της Tamasenco. Η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά στην Ε3 το PeaceOFF, ένα δωρεάν 2D browser-based MMORPG παιχνίδι που δεν απαιτεί εγγραφή.

«Η E3 αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως στο χώρο της ψυχαγωγίας και ήταν μεγάλη μας χαρά που φέτος συμμετείχαμε για πρώτη φορά. Αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες ενώ παράλληλα προέκυψαν αξιόλογες ευκαιρίες για συνεργασίες», υπογράμμισε ο Θάνος Μακρής, Co-founder & CEO της Trebbble. Η εταιρεία παρουσίασε το OPAL, μια πλατφόρμα mobile marketing, η οποία απευθύνεται σε mobile app publishers και έχει ως στόχο την ενίσχυση του engagement των χρηστών και την επίτευξη υψηλού retention, μέσα από τη δημιουργία ενός προσωποποιημένου, rich-media καναλιού επικοινωνίας.

«Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική βιομηχανία να δίνει το παρόν σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο του gaming», δήλωσε ο Αντώνης Δήμος, Deputy General Director της Intralot Interactive, που στήριξε αποφασιστικά την αποστολή του gi-Cluster στην Ε3.

«Η Ελληνική αποστολή είχε μια εξαιρετικά οργανωμένη και συγκροτημένη παρουσία στην Ε3 EXPO 2015. Οι προσπάθειες για στοχευμένη προώθηση των τεχνολογιών & προϊόντων της Ελληνικής Δημιουργικής Βιομηχανίας στέφτηκαν με πλήρη επιτυχία. Η εικόνα για την ικανότητα της Ελλάδας να προσφέρει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι πολύ θετική και διεθνείς εταιρείες-κολοσσοί

εμφανίζονται διατεθειμένες να υιοθετήσουν τις πολύ ποιοτικές -όπως οι ίδιες δηλώνουν- τεχνολογίες που παράγει η Ελλάδα», δήλωσε εκ μέρους του Corallia η Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager.

Μεγάλοι παίκτες της διεθνούς σκηνής της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, καθώς και δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία, επισκέφθηκαν το περίπτερο του gi-Cluster, όπου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στον χώρο των δημιουργικών βιομηχανιών. Μέσα από τις συναντήσεις που είχαν, έγιναν τα πρώτα βήματα και άνοιξαν οι δρόμοι για μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και στρατηγικές συνεργασίες.

Ποιο είναι το gi-Cluster:

To gi-Cluster [www.gi-cluster.gr], φέρει τη σφραγίδα του πρώτου Ελληνικού cluster καινοτομίας στις
δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών &
Εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster). Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia [www.corallia.org] ως φορέα αρωγού (cluster facilitator), έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Σήμερα στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας, με σημαντική δυναμική για περαιτέρω διεύρυνση, τόσο μέσα από την αύξηση του αριθμού των μελών όσο και από την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το gi-Cluster έχει διακριθεί με το Bronze Label από τον Ευρωπαϊκό Φορέα ESCA [European Secretary for Cluster Analysis].

Το gi-Cluster στην Ε3 expo:

Η αποστολή του gi-Cluster στην Ε3 EXPO 2015 εντάσσεται στο Έργο «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Συνεργατικού Σχηματισμού Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου», που υλοποιεί το Corallia ως Συντονιστής (Φορέας Αρωγός) του gi-Cluster, συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013. Tο Έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και στο Π.Ε.Π. Αττική 2007-2013 με κεντρικό μήνυμα «Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης», στο πλαίσιο της Πιλοτικής Φάσης Λειτουργίας της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια αγορά: ο Πλανήτης».

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr