Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple Music θα πληρώνει τους μουσικούς κατά την περίοδο δωρεάν ακρόασης

Η Apple Music θα πληρώνει τους μουσικούς κατά την περίοδο δωρεάν ακρόασης

«Σας ακούμε», απάντησε η Apple στην δημοφιλή μουσικό Τέιλορ Σουίφτ η οποία επέμεινε ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να πληρώνονται από τις υπηρεσίες μετάδοσης μουσικής μέσω Διαδικτύου ακόμα και πριν εγγράψουν συνδρομητές -κατά την περίοδο δωρεάν ακρόασης. Η 25χρονη Σουίφτ ανακοίνωσε ότι δεν θα ακουστεί το τελευταίο άλμπουμ της "1989" από την υπηρεσία streaming της Apple και η Apple απάντησε ότι η AppleMusic θα αποζημιώνει τους καλλιτέχνες και την περίοδο 30 ημερών δωρεάν δοκιμής της υπηρεσίας.

«Σας ακούμε», απάντησε η Apple στην δημοφιλή μουσικό Τέιλορ Σουίφτ η οποία επέμεινε ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να πληρώνονται από τις υπηρεσίες μετάδοσης μουσικής μέσω Διαδικτύου ακόμα και πριν εγγράψουν συνδρομητές -κατά την περίοδο δωρεάν ακρόασης.

Η 25χρονη Σουίφτ ανακοίνωσε ότι δεν θα ακουστεί το τελευταίο άλμπουμ της «1989» από την υπηρεσία streaming της Apple. Όπως εξηγεί σε εκτενή ανάρτηση στο blog της, «δεν σας ζητάμε δωρεάν iPhone, μην μας ζητάτε μουσική χωρίς αποζημίωση», αναφερόμενη στους νέους καλλιτέχνες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, σε αντίθεση με την ίδια.

Με μια στροφή 180 μοιρών, η Apple απάντησε ότι η AppleMusic θα αποζημιώνει τους καλλιτέχνες και την περίοδο 3 μηνών δωρεάν δοκιμής της υπηρεσίας.

Το 2014 η διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια απέσυρε ολόκληρο το ρεπερτόριό της από το Spotify, την εξαιρετικά δημοφιλή υπηρεσία μετάδοσης μουσικής με τεχνολογία ροής, με το επιχείρημα ότι το «πείραμα» δεν αποφέρει όσα θα έπρεπε στους καλλιτέχνες και δεν θα ήθελε να δώσει αυτή την εσφαλμένη εντύπωση σε ανερχόμενους δημιουργούς. Ο Ντάνιελ Εκ, επικεφαλής του Spotify της είχε τότε απαντήσει «Φεύγοντας από εμάς, γίνατε Νο1 στο Pirate Bay».

«Λυπάμαι για τους νέους δημιουργούς», είχε πει νωρίτερα και ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Έκτοτε, διάσημοι καλλιτέχνες ένωσαν στα τέλη Μαρτίου τις δυνάμεις τους «για να σώσουν την μουσική» με την δημιουργία της δικής τους υπηρεσίας streaming, του Tidal. Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε την υπηρεσία Apple Music. H υπηρεσία μουσικής με τεχνολογία ροής από την Apple θα είναι διαθέσιμη στις 30 Ιουνίου, σε 100 χώρες και σε συσκευές με iOS 8.4 για iPhone, iPad και iPod touch (καθώς και ως ενημέρωση στο iTunes σε Mac). Αργότερα, το φθινόπωρο η υπηρεσία Apple Music θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές με Windows και Android. Η μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία μουσικής της Apple ορίστηκε στα 9,99 δολάρια, με τους τρεις πρώτους μήνες δωρεάν. Οικογένειες έως και έξι ατόμων μπορούν να μοιραστούν μια συνδρομή αντί 14,99 δολαρίων το μήνα. Ακόμα και σε όσους δεν εγγραφούν συνδρομητές, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για την δικτύωση με τους αγαπημένους τους μουσικούς και για ακρόαση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Apple, b1.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024