Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση για να δείτε πώς μπορείτε να ελέγχετε την κατανάλωση νερού

Πρόσκληση για να δείτε πώς μπορείτε να ελέγχετε την κατανάλωση νερού

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 διοργανώνεται στο InnovAthens εκδήλωση με θέμα το Νερό και τις τεχνολογίες ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού χαμηλού κόστους που επιχειρούν να συνδράμουν στον εκδημοκρατισμό της παρακολούθησης της κατανάλωσης του πολύτιμου αυτού πόρου.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 διοργανώνεται στο InnovAthens εκδήλωση με θέμα το Νερό και τις τεχνολογίες ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού χαμηλού κόστους που επιχειρούν να συνδράμουν στον εκδημοκρατισμό της παρακολούθησης της κατανάλωσης του πολύτιμου αυτού πόρου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (www.ipsyp.gr), στο πλαίσιο του έργου DAIAD (www.daiad.eu) και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (EΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr)και με τονκόμβο καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, INNOVATHENS.

Το ερευνητικό έργο DAIAD που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, προτείνει μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης για αποδοτική διαχείριση του νερού, μέσα από την εξαγωγή γνώσης σε πραγματικό χρόνο για την οικιακή μας κατανάλωσης. Στόχος του έργου είναι να αναπτυχθούν τελικά τεχνολογίες χαμηλού κόστους για την παρακολούθηση και την εξαγωγή γνώσης από την οικιακή κατανάλωση νερού σε πραγματικό χρόνο και με μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας. Το Ινστιτούτο αναπτύσσει πολυμεσικές διεπαφές για την παροχή πληροφόρησης προς τους καταναλωτές, υπηρεσίες ανάλυσης και εξατομίκευσης για την επικοινωνία γνώσης και την πρόκληση αλλαγών στην καταναλωτική συμπεριφορά. Εφαρμόζει δε, τεχνολογίες διαχείρισης και ανάλυσης μεγάλων συνόλων δεδομένων σε δεδομένα κατανάλωσης νερού, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων σχετικών δεδομένων.
Φιλοδοξία των ερευνητών, να επιτρέψουνε σε όλους του εμπλεκόμενους να αποκτήσουν νέα γνώση σχετικά με την κατανάλωση νερού και να ερευνήσουν τις κρυφές παραμέτρους που την επηρεάζουν και τελικά καθορίζουν στρατηγικές για τη διαχείριση και τιμολόγηση του νερού.

«Το όραμα του DAIAD είναι ο εκδημοκρατισμός της παρακολούθησης της κατανάλωσης νερού.Πιστεύουμε πως ο καθένας μας, έχοντας στη διάθεσή του απλές, χαμηλού κόστους τεχνολογίες, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο που καταναλώνει αυτόν τον πολύτιμο πόρο.Για αυτό το λόγο αυτό αναπτύσσουμε τεχνολογίες που αλλάζουν τη σχέση μας με το νερό!», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Στο Open Water Day θα πειραματιστείτε με όλες αυτές τις τεχνολογίες και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Ελάτε όλη την ημέρα, όλες οι ηλικίες, όλες οι ασχολίες!

Στις περισσότερες ενότητες χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή στις ενότητες που σας ενδιαφέρουν:

  • DAIAD hands-on(10:00-17:00).
  • Επισκέψεις μαθητών (10:00-11:00,registrationrequired).
  • DAIAD – Η μεγάλη εικόνα (11:00-12:00)
  • Designing Interventions for Sustainability(12:00-13:00,registrationrequired)
  • Open Hardware for Water Sensing(12:00-13:00, απαιτείται registration )
  • Water Monitoring: Retail and Manufacturing Opportunities(13:00-14:00, απαιτείται registration)
  • Cleanweb and Mobile Apps for Water(13:00-14:00, απαιτείται registration)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Open Water Day εδώ:http://daiad.eu/?p=3054

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024