Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ουρανοί του αύριο στο Αεροπορικό Σόου του Παρισιού

Οι ουρανοί του αύριο στο Αεροπορικό Σόου του Παρισιού

Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες αναμένονται φέτος στη μεγαλύτερη έκθεση της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, το οποίο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα έξω από το Παρίσι με έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμων. H Αirbus παρουσιάζει μάλιστα το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες αναμένονται φέτος στη μεγαλύτερη έκθεση της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, το οποίο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα έξω από το Παρίσι με έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμων. H Αirbus παρουσιάζει μάλιστα το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Το Αεροπορικό Σόου του Παρισιού, στο οποίο συμμετέχουν 2.260 εκθέτες από 47 χώρες, εγκαινιάστηκε το πρωί από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ανάμεσα στα αεροσκάφη που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Λε Μπουρζέ, κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι το αναβαθμισμένο πρωτότυπο του ηλεκτρικού αεροπλάνου E-Fan, το οποίο παρουσιάζεται από την ευρωπαϊκή Airbus μαζί με το καθαρότερο, πιο ήσυχο πολιτικό ελικόπτερο H160.

Το πρωτότυπο του H160 της Airbus (Πηγή: Reuters)

Εκπρόσωποι της βιομηχανίας, κυβερνήσεων και ειδικοί του περιβάλλοντος θα συζητήσουν την Πέμπτη το ρόλο των αερομεταφορών στην παγκόσμια θέρμανση, ενόψει της Συνόδου για το Κλίμα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ στο Παρίσι το Δεκέμβριο.

Ωστόσο βασικό κίνητρο για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Όπως αναφέρει από το σόου το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αμερικανική Boeing εξασφάλισε περισσότερες από 2.700 παραγγελίες για το επόμενο αεροσκάφος μέσο βεληνεκούς, το 737 MAX, το οποίο θα παρουσιαστεί του χρόνου με την υπόσχεση της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου κατά 20%.

Το Airbus A320 neo, το οποίο μειώνει την κατανάλωση κατά 15%, εξασφάλισε 3.800 προπαραγγελίες πριν καν βγει από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο κομμάτι.

Στο προηγούμενο Αεροπορικό Σόου του Παρισιού, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2013, το συνολικό ύψος των παραγγελιών έφτασε το αστρονομικό ποσό των 115 δισ. δολαρίων. Η Airbus ήρθε πρώτη με παραγγελίες 39,3 δισ. και η Boeing δεύτερη με 38 δισ.

Την περασμένη Παρασκευή, η Airbus πρόβλεψε ότι την επόμενη εικοσαετία θα παραδοθούν 32.600 αεροπλάνα στο σύνολο της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές απουσιάζουν από το φετινό σόου. Ανάμεσά τους η σουηδική Saab και η βρετανική BAE Systems, οι οποίες ακολουθούν το παράδειγμα της αμερικανικής Northrop Grumman που απέχει από το Λε Μπουρζέ από το 2011.

Για το ευρύ κοινό το σόου ανοίγει την Παρασκευή, οπότε ξεκινούν και οι εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις.

Τα αεροπλάνα που εκτίθενται μειώθηκαν πάντως στα 100 από τα 150 στο σόου του 2013.

H Airbus θα επιδείξει πάντως το νέο μεταγωγικό A400M, παρά τη συντριβή ενός από τα νέα αεροπλάνα στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στη Σεβίλλη στις αρχές Μαΐου.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024