Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκήνωση με... iPad και πισίνα στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα

Κατασκήνωση με… iPad και πισίνα στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα

Μια διαφορετική πρόταση καλοκαιρινής ενασχόλησης, που συνδυάζει την δημιουργική αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας σε τομείς του ενδιαφέροντος των παιδιών με την αθλητική δραστηριότητα, κάνουν τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» σε παιδιά 10 έως 16 ετών.

Μια διαφορετική πρόταση καλοκαιρινής ενασχόλησης για παιδιά, που συνδυάζει την δημιουργική αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας με την αθλητική δραστηριότητα, κάνουν τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων».

Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, και από τις 16 Ιουνίου 2015 καλούν τα παιδιά να μάθουν να επεξεργάζονται τις δικές τους λήψεις βίντεο/φωτογραφιών, να μεταδίδουν τις δικές τους εκπομπές ως αληθινοί ρεπόρτερ, να φτιάξουν σκίτσα ψηφιακά, να στήσουν τον δικό τους δικτυακό τόπο ή ακόμα, να προσθέσουν περιεχόμενο στην πραγματικότητα που τα περιβάλλει μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας και να προγραμματίσουν. Κι όλα αυτά, χωρίς να χρειαστεί να διαθέτουν τα παιδιά ειδικό εξοπλισμό. Το iPad Experience Camp στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα θα παρέχει υπολογιστές Mac και iPad για τις ανάγκες των εργαστηρίων.

Level 1, 16-22 Ιουνίου 2015: Η πρώτη εβδομάδα στο iPad Experience Camp 2015 περιλαμβάνει καθημερινά τέσσερις ώρες ενασχόλησης με το iMovie, το Aurasma (Augmented Reality), το Adobe Studio, την δημιουργία κόμικς με ψηφιακά μέσα και πολλά ακόμα, σε ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με βουτιές στην πισίνα, μπάσκετ και άλλα αθλήματα υπό την εποπτεία των προπονητών του Πλάτωνα.

Εναλλακτικά, την ίδια εβδομάδα τα παιδιά (10 έως 16 ετών) μπορούν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη του δικού τους δικτυακού τόπου καθώς και του περιεχομένου του (Level 2, 16-22 Ιουνίου 2015).

Τέλος, διάρκεια δύο εβδομάδων (16 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015)θα έχει ένα φιλόδοξο, όσο και ενδιαφέρον, πρόγραμμα που εισάγει τα παιδιά στον προγραμματισμό (όχι με την Scratch). Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον και το προφίλ των παιδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή στην πρόκληση «Can U code in 2 Weeks?».

Μιλώντας στο tech.in.gr, η κα Λήδα Τετράδη, iCentre Administrator στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», μας μεταφέρει πως σκοπός των προγραμμάτων iPad Experience Camp είναι να παρέχουν μια ισορροπημένη πρόταση πνευματικής και σωματικής άσκησης, αναγνωρίζοντας ότι η βασική ανησυχία πολλών γονέων είναι ο χρόνος που ξοδεύουν τα παιδιά τους μπροστά σε μια οθόνη χωρίς να γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτή την δραστηριότητά τους. Μάλιστα, τα Εκπαιδευτήρια που κατέχουν τον τίτλο «πιστοποιημένο iPad 1:1 school» και διδάσκουν προγραμματισμό στα παιδιά από το Γυμνάσιο φροντίζουν να ενημερώνουν πολύπλευρα τους γονείς σχετικά με την χρήση νέων τεχνολογιών από τα παιδιά τους ώστε να αποκτήσουν οι ίδιοι τα απαραίτητα εφόδια και να μην στερήσουν τα παιδιά τους από τις αναγκαίες πλέον, ψηφιακές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα του iPad Experience Camp ξεκινά στις 8:30 το πρωί και επί δύο ώρες τα παιδιά συμμετέχουν στο εκάστοτε εργαστήριο του προγράμματος που έχουν επιλέξει. Στις 10:30, και μέχρι το επόμενο δίωρο workshop, μεσολαβεί ένα μισάωρο διάλειμμα (με ελαφρύ γεύμα). Στη 1:00 και έως τις 2:30, τα παιδιά έχουν στην διάθεσή τους την πισίνα, τις εσωτερικές και τις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων στα Γλυκά Νερά.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών είναι 200 ευρώ ανά εβδομάδα και περιλαμβάνει την μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία από και προς το σπίτι τους καθώς και το ελαφρύ γεύμα της ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iPad Experience Camp 2015, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων «Ο Πλάτων», Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 – 14:30, στο τηλέφωνο: 210 66.11.793

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024