Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πιο θανατηφόρα ζώα του κόσμου

Τα πιο θανατηφόρα ζώα του κόσμου

Αν περιμένετε τον άνθρωπο, το λιοντάρι ή τον καρχαρία να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της λίστας με τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη, κάνετε λάθος. Τα κουνούπια λοιπόν είναι τα πιο θανάσιμα, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 725.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο από ασθένειες που τους μεταδόθηκαν από τσίμπημα κουνουπιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται ετησίως από διάφορα ζώα του πλανήτη.

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς, ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ψηλά στη σχετική λίστα, καθώς ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους άλλων ομοειδών του, σε ετήσια βάση. Όμως -κι εδώ είναι η έκπληξη- δεν είναι πρώτος, καθώς στη κορυφή βρίσκεται… το κουνούπι.

Τα κουνούπια λοιπόν είναι τα πιο θανάσιμα, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 725.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο από ασθένειες που τους μεταδόθηκαν από τσίμπημα κουνουπιού.

Μάλιστα, τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρουσιάσει προβλήματα υγείας εξαιτίας της ελονοσίας, εκ των οποίων οι 600.000 έχουν πεθάνει. Άλλες ασθένειες που μπορούν να εμφανιστούν μετά από τσίμπημα κουνουπιού είναι ο δάγκειος πυρετός, η εγκεφαλίτιδα, ο κίτρινος πυρετός κ.α.

Δεύτερο πιο θανατηφόρο πλάσμα είναι ο άνθρωπος, που ευθύνεται για 475.000 θανάτους ετησίως, ενώ ακολουθεί το φίδι που σκοτώνει περί τους 50.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, αλλά και ο σκύλος που λόγω της λύσσας που μεταδίδει, ευθύνεται για 25.000 θανάτους ανθρώπους σε ετήσια βάση, κυρίως στην Ινδία όπου οι μολυσμένοι σκύλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ιδού το αναλυτικό γράφημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024