Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιβιντ Γκετά: «Αρέσω στον κόσμο για κάτι συγκεκριμένο»

Ντέιβιντ Γκετά: «Αρέσω στον κόσμο για κάτι συγκεκριμένο»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ψύχραιμος πριν ανέβει στη σκηνή, κλείνει τα μάτια του και παίρνει ενέργεια από τις αντιδράσεις του κοινού. Η πιθανότητα του να γίνει ένα κομμάτι hit ανεβάζει την αδρεναλίνη του Ντέιβιντ Γκετά, ο οποίος αναγνωρίζει ότι ο κόσμος «θέλει» κάτι συγκεκριμένο από εκείνον. Από τους πιο καλοπληρωμένους dj διεθνώς, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ψύχραιμος πριν ανέβει στη σκηνή, κλείνει τα μάτια του και παίρνει ενέργεια από τις αντιδράσεις του κοινού. Η πιθανότητα του να γίνει ένα κομμάτι hit ανεβάζει την αδρεναλίνη του Ντέιβιντ Γκετά, ο οποίος αναγνωρίζει ότι ο κόσμος «θέλει» κάτι συγκεκριμένο από εκείνον.

Από τους πιο καλοπληρωμένους dj διεθνώς, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, απολαμβάνει την επιτυχία του τραγουδιού «Hey Mama» (από το άλμπουμ Listen), με τους τροπικούς και χορευτικούς ρυθμούς να κυριαρχούν. Περισσότερο από ένα χρόνο χρειάστηκε όμως για να φέρει στο φως αυτό το αποτέλεσμα.

Ο έκτος του δίσκος «Listen» είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο, και μιλώντας γι’αυτόν ο Γκετά αναφέρει στον Guardian:

«Το άλμπουμ είναι πολύ πιο συναισθηματικό σε σχέση με παλαιότερες δουλειές μου. Ξόδεψα πολύ περισσότερο χρόνο στους στίχους. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο ότι τo μισό μέρος του δίσκου σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή, και το άλλο μισό με το τι θεωρούν οι άνθρωποι ευτυχία. Μου αρέσουν διάφορα είδη μουσικής, αλλά το στοιχείο του πάρτι κυριαρχεί σε αυτό άλμπουμ. Γι’αυτό αρέσω, άλλωστε, στον κόσμο».

»Όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ μου »Listen», οι dj άρχισαν να παίζουν το »Hey Mama» », συνεχίζει.

Η ιστορία του τραγουδιού έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1940, στη δουλειά του εθνομουσικολόγου και ακτιβιστή, Άλαν Λόμαξ.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται παράδοξο, όταν όμως η τραγουδοποιός Έστερ Ντιν έδειξε στον Γκετά τη δουλειά του Λόμαξ, ο πρώτος έμεινε άφωνος.

Τα απρόβλεπτο είναι κομμάτι της ζωής του Γκετά, που στα μέσα του χωρισμού του με την επί 22 χρόνια σύζυγό του, Κάθι Λομπέ, κυκλοφορούσε εύθυμα και χορευτικά κομμάτια.

Παραδέχεται, όμως, ότι ο χωρισμός ήταν «σκληρός». Υπήρχαν, δε, δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γκετά να χάνει τη μισή περιουσία του.

Γνωστός στην υπόγεια γαλλική μουσική σκηνή, χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να γνωρίσει την «mainstream» επιτυχία. Κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι πριν από 25, περίπου, χρόνια και συγκρίνοντάς το με τις τάσεις του σήμερα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς «ρετρό».

«Όταν ξεκίνησα η dance μουσική ήταν »underground». Τα δύο αυτά είδη ήταν αλληλένδετα. Την άνοδο μου έφερε η άνοδος αυτού του συγκεκριμένου είδους μουσικής», εξηγεί.

«Πυροτέχνημα» στην καριέρα του θεωρεί το «I Gotta Feeling», τραγούδι που απέσπασε βραβείο Grammy και που δημιούργησε για τους Black Eyed Peas. Μέχρι σήμερα φιγουράρει στη λίστα των πιο διάσημων κομματιών στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

«Αυτό τα άλλαξε όλα. Άνοιξε τις πόρτες της dance μουσικής στις ΗΠΑ», παραδέχεται ο Γκετά για το τραγούδι που προβλήθηκε από το Σούπερ Μπόουλ μέχρι τις εκπομπές της Όπρα.

Να σημειωθεί ότι ο Γκετά έχε ξεκινήσει συνεργασία με τον ιρλανδό τραγουδοποιό Hozier, δουλεύοντας πάνω στο τραγούδι του «Take Me To Church» το οποίο θεωρεί «ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών».

»Είναι ξεχωριστή στιγμή όταν παίζω για πρώτη φορά ένα κομμάτι. Εκείνο που με κινητοποιεί είναι η αυτή αίσθηση και η πιθανότητα να γίνει hit αυτό που παίζω», σημειώνει.

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024