Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H ψηφιακή βοηθός των Windows 10 σε... iPhone και Android

H ψηφιακή βοηθός των Windows 10 σε… iPhone και Android

H Microsoft ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή βοηθός των Windows 10 και των Windows Phone θα δέχεται εντολές και από χρήστες smartphone με Google Android ή Apple iPhone. Μαζί με τα Windows 10 το καλοκαίρι του 2015 θα έρθει και το Phone Companion app που θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον χρήστη στις ρυθμίσεις συγχρονισμού του PC με το τηλέφωνό του, από όποιον κι αν προέρχεται.

H Microsoft ανακοίνωσε επισήμως ότι η ψηφιακή βοηθός των Windows 10 και των Windows Phone θα δέχεται εντολές και από χρήστες smartphone με Google Android ή Apple iPhone.

  • Έτσι, επιβεβαιώνεται πληροφορία που είχε γίνει γνωστή τον Μάρτιο μέσω του πρακτορείου Reuters. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα στο tech.in.gr, αλλά για το περίφημο Πρότζεκτ Αινστάιν στην Microsoft Research.

Μαζί με τα Windows 10 το καλοκαίρι του 2015 θα έρθει και το Phone Companion app που θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον χρήστη στις ρυθμίσεις συγχρονισμού του PC με το τηλέφωνό του (και tablet), από όποιον κι αν προέρχεται.

Όλα τα αρχεία και το περιεχόμενο από το PC σε Android και iPhone

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι οι χρήστες της επερχόμενης έκδοσης των Windows, Windows 10 θα μπορούν να συνδέσουν Android και iPhone στο PC και να το ρυθμίσουν κατάλληλα έτσι ώστε να μπορούν να γίνεται απρόσκοπτα η μεταφορά περιεχομένου από την φορητή συσκευή στο PC και τανάπαλιν.

Συγκεκριμένα, η Microsoft αναφέρει σε σχετικό blog post πως με την σωστή ρύθμιση του OneDrive app που θα διατεθεί σε Google Play και App Store, οι λήψεις από οποιοδήποτε τηλέφωνο μπορούν να συγχρονίζονται στο PC με Windows 10.

Σε ότι αφορά στην μουσική, η Microsoft παραπέμπει στο νέο Music app. Με αυτή την εφαρμογή, οι κάτοχοι Android και iPhone θα έχουν πρόσβαση στην μουσική που έχουν αποθηκεύσει στο OneDrive (αναπαραγωγή).

Ανάλογες δυνατότητες συγχρονισμού θα υπάρχουν για την τήρηση σημειώσεων καθώς και στα έγγραφα του Office.

Η Cortana στο iPhone και στο Android

Την μεγαλύτερη ίσως έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση ότι θα διατεθεί και μια εφαρμογή που θα τοποθετεί την Cortana, την ψηφιακή βοηθό των Windows της Microsoft εκεί όπου την θέση αυτή κατέχουν το Google Now και το Siri αντίστοιχα. Η ρύθμιση του τηλεφώνου θα γίνεται μέσω του Phone Companion app στα Windows 10. H Cortana θα αναλαμβάνει «τις περισσότερες» από τις αρμοδιότητές της σε ένα Windows 10 PC και Windows Phone.
Θα μπορεί για παράδειγμα να προβάλλει υπενθυμίσεις στον χρήστη την κατάλληλη στιγμή: ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Cortana θα μπορεί να σας θυμίσει«να πάρετε γάλα την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το μπακάλικο». Ή να δείτε ενημερώσεις για την αεροπορική σας πτήση στην συσκευή που χρησιμοποιείτε όταν ανακύψουν τέτοιες (στο PC ή στο τηλέφωνο, αυτόματα).

Μερικές από τις εντολές που δέχεται η Cortana είναι, για παράδειγμα:

  • Τι καιρό κάνει στο Παρίσι;
  • Call [όνομα] {κάλεσε τον/την…}
  • Text [όνομα] [κείμενο] {για την αποστολή μηνύματος}
  • Set Alarm
  • Schedule [event]
  • Υπενθυμίσεις υπό συνθήκη: όταν υπάρξει επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή σε συνάρτηση με την γεωγραφική θέση του χρήστη
  • Call [mom] when I get [home]
  • Remind me to [do… ] when I [talk to …]
  • Συζήτηση με την Cortana

Διαβάστε περισσότερα για τις ικανότητες της Cortana στο tech.in.gr

Η Microsoft δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται οι δυνατότητες του Phone Companion app στα Windows 10:

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024