Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows 10 Mobile η έκδοση των Windows για smartphone και μικρά tablet

Windows 10 Mobile η έκδοση των Windows για smartphone και μικρά tablet

Αυτή θα είναι η επίσημη επωνυμία των Windows 10 για smartphone και «μικρά» tablet, ανακοίνωσε η Microsoft. Τα smartphone με Windows 10 θα εκτελούν τις ίδιες, νέες καθολικές εφαρμογές που θα εκτελούνται και στην έκδοση για το σπίτι, τα Windows 10 Home.

Windows 10 Mobile θα είναι η επίσημη επωνυμία των Windows 10 για smartphone και «μικρά» tablet, ανακοίνωσε η Microsoft. Τα smartphone με Windows 10 θα εκτελούν τις ίδιες, νέες «καθολικές» εφαρμογές που θα εκτελούνται και στην έκδοση για το σπίτι, τα Windows 10 Home.

  • Ξέρατε ότι: Στα λεγόμενα universal app το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, ώστε να μπορούν οι χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη.

Τα app τα οποία αναφέρονται για τα Windows 10 Home είναι αυτά για την προβολή φωτογραφιών (Photos), οι χάρτες (Maps), η αλληλογραφία (Mail), το ημερολόγιο (Calendar), καθώς και οι εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής (Music) και βίντεο (Video app).

Διαβάστε σχετικά για τα universal apps:

Επιπρόσθετα, στα Windows 10 Mobile περιλαμβάνεται μια νέα έκδοση του Office που έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία σε μια φορητή συσκευή με μικρότερη οθόνη, ο χειρισμός της οποίας δεν γίνεται με mouse αλλά με την αφή.

Η Microsoft υπόσχεται στους χρήστες smartphone για επαγγελματικούς σκοπούς, υποσχόμενη ότι τα Windows 10 Mobile θα έχουν εξαιρετικές δυνατότητες «παραγωγικότητας, ασφάλειας και διαχείρισης».

Τέλος, αναφέρεται πως τα Windows 10 Mobile θα επιτρέψουν «σε κάποιες νέες συσκευές» να εκμεταλλεύονται το λεγόμενο Continuum (συνεχές), με το οποίο ο χρήστες θα μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του ως κεντρική μονάδα υπολογιστή, όταν το συνδέσει ασύρματα σε οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Σημειώστε εδώ πως, η Microsoft αναφέρεται σε νέο υλικό από την εταιρεία Qualcomm, και συγκεκριμένα σε νέα τσιπ-επεξεργαστές που μπορούν να οδηγήσουν δύο οθόνες ξεχωριστά σε αυτά τα νέα smartphone. Αυτά τα τσιπ επιτρέπουν να χρησιμοποιείται το smartphone ως μια ξεχωριστή οθόνη από την δεύτερη συνδεδεμένη οθόνη, το monitor. Διαβάστε περισσότερα για την χρήση του smartphone με Windows 10 Mobile ως PC.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Πολεμώντας στην… αυλή του

    Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024