Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτής των Εργατικών στην Σκωτία, ένα είδος προς εξαφάνιση

Βουλευτής των Εργατικών στην Σκωτία, ένα είδος προς εξαφάνιση

Στη Σκωτία συνηθίζουν να αστειεύονται ότι υπάρχουν δύο είδη προς εξαφάνιση: τα αρκουδάκια πάντα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και οι Συντηρητικοί, οι οποίοι εκλέγουν μόλις έναν βουλευτή. Όμως μετά τις εκλογές της 7ης Μαΐου και οι Εργατικοί μπήκαν στη λίστα: μόλις ένας κατάφερε να εκλεγεί σε ολόκληρη την Σκωτία.

Στη Σκωτία συνηθίζουν να αστειεύονται ότι υπάρχουν δύο είδη προς εξαφάνιση: τα αρκουδάκια πάντα που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και οι Συντηρητικοί, οι οποίοι εκλέγουν μόλις έναν βουλευτή.

Όμως μετά τις εκλογές της 7ης Μαΐου, και οι Εργατικοί μπήκαν στη λίστα: μόλις ένας κατάφερε να εκλεγεί σε ολόκληρη την Σκωτία.

Πρόκειται για τον Ίαν Μάρεϊ, τον 39χρονο βουλευτή της περιφέρειας του νότιου Εδιμβούργου. Κατάφερε να κρατήσει την έδρα με αξιοπρεπή διαφορά από τον υποψήφιο του σκωτικού SNP: έλαβε 19.293 ψήφους (+4%) έναντι 16.656 του κύριου αντιπάλου του.

Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μάλιστα εργαζόταν το διάστημα που σπούδασε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του.

Όπως αναφέρει το BBC, εργάστηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το 1997 έστησε το δικό του ιντερνετικό τηλεοπτικό κανάλι.

Μετά έστησε επιχείρηση για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κυρίως συναυλιών, ενώ κατά καιρούς ήταν ιδιοκτήτης μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

Τελικά τον κέρδισε η πολιτική. Μάλιστα, την πρώτη φορά που εξελέγη, το 2010, είχε επικρατήσει του υποψηφίου των Φιλελεύθερων με μόλις 316 ψήφους.

Τουλάχιστον το 2015 πήγε καλύτερα. Και γιατί πήγε καλύτερα; Ο Μάρεϊ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκέντρωση κεφαλαίων για να σωθεί από τη χρεοκοπία η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Heart of Midlothian, η μια από τις δύο ομάδες της πόλης (η άλλη είναι η Hibernian).

Πάντως, τα τηλέφωνα στο γραφείο του δεν τα σηκώνει για την ώρα. Όπως παρατηρεί με μια δόση ειρωνείας μια γειτόνισσα (που δεν τον ψήφισε), μάλλον συμμετέχει στην γενικότερη ενδοσκόπηση των Εργατικών για το εκλογικό αποτέλεσμα…

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024